Автоновини

Нова Honda Accord: перша офіційна інформація

Компанія Honda опублікувала перший тизер седана Accord нової генерації і скупо поділилася інформацією про машину. Honda Accord десятого покоління, як і попередниця зразка 2012 року, знову стане глобальною моделлю. Дебют седана відбудеться на спеціальному заході в Детройті 14 липня в 11 годині ранку за місцевим часом.

Для нового Акорду передбачено два бензинові мотори з безпосереднім уприскуванням, які будуть поєднуватися з шестиступінчастою механічною коробкою передач, варіатором або десятіступенчатим «автоматом», виробленим на власному заводі в містечку Таллапуза (штат Джорджія). Відомо, що флагманським двигуном стане дволітровий турбонаддувний агрегат потужністю близько 300 к.с., створений на базі мотора «зарядженого» хетчбека Honda Civic Type R, а місце атмосферної «четвірки» 2.4 займе турбомотор 1.5 від «цивільного» Сивика нового покоління (приблизно 200 л.с.). Крім того, збережеться гібридна версія з послідовною силовою установкою, що включає атмосферний мотор 2.0 i-VTEC і два електромотора.

Зрозуміло, перерахована гамма актуальна для пріоритетного американського ринку: починаючи з 1976 року в Америці продано вже понад 13 мільйонів Акордів, беручи до уваги їх перелицьованих двійників під маркою Acura. Більш того, в 1982-му Honda Accord стала першою моделлю японської марки, виробленої в США. А через шість років двухдверку Accord Coupe почали експортувати з Америки до Японії.

Цікаво, що хондовци називають Accord бестселером в американському сегменті середньорозмірних седанів протягом останніх чотирьох років і сумарно найуспішнішим легковиком Америки починаючи з 2010 року. Хоча за офіційною статистикою лідером є Toyota Camry: наприклад, в минулому році в США продано без малого 390 тисяч Camry проти 345 тисяч Акордів. Однак компанія Honda спирається на дані агентства Urban Science, окремо враховує продажу індивідуальним покупцям.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook