Автоновини

Продажі дизельних автомобілів в Європі скорочуються

Європейці відмовляються від дизелів через наміри ряду міст в майбутньому заборонити їх в’їзд. Після скандалу «Дізельгейт» громадська думка і попит на дизеля в Європі почали коливатися, оскільки споживачі отримали більше інформації про шкоду токсичних викидів цими двигунами оксидів азоту.

Як повідомляє Automotive News, в Німеччині, яка лідирує в продажу дизельних транспортних засобів, реалізація таких автомобілів в березні цього року склала 40 відсотків ринку нових автомобілів, тоді як в минулому році це було 45,8 відсотка, а в 2012-му – 48,1 . Загалом же в Європі продажі дизелів впали з 50 до 46 відсотків ринку.

Є ймовірність того, що Штутгарт, колиска автомобільної промисловості Німеччини, з наступного року може заборонити в’їзд в місто дизельних автомобілів старше 3-х років. Правда, поки лише в певні дні. Цілком ймовірно, що за ним піде і Мюнхен. Мери Парижа, Мадрида, Афін і Мехіко також зобов’язалися заборонити використання дизельних транспортних засобів до 2025 року. Свої обмеження вводить і Лондон.

Зміна у ставленні до дизелю з боку покупців і ряд заборон можуть стати проблемою для автовиробників. Адже навряд чи хтось зважиться купити автомобіль, на якому незабаром йому можуть заборонити їздити.

За словами фахівця з транспортного права компанії Rogert & Ulbrich Тобіаса Улбріча з Дюссельдорфа, «в умовах, коли заборони є реальною загрозою, люди, котрі регулярно їздять у великих міських районах не стануть купувати дизельні автомобілі за будь-яких обставин, незалежно від тверджень автовиробників, що ці автомобілі є чистими ». Винуватцем цієї ситуації юрист називає самих автовиробників, «скандальна поведінка яких призвела до таких наслідків» і подальшу їх відмову задовольнити жорсткі вимоги норм викидів NOx.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook