Статті Цікаво

По Європі на машині: специфічні правила різних країн у 2017 році

Маловідомі правила, за порушення яких автомобілістам в Європі загрожують великі штрафи.

Після запровадження безвізового режиму з ЄС, багато нашіх співвітчизників виберуть за краще провести відпустку в Європі і прокотитися по європейським дорогам з вітерцем. Однак, потрібно враховувати маловідомі правила, за порушення яких автомобілістам в Європі загрожують великі штрафи.

Отже, ви збираєтеся поїхати у відпустку на машині? Прикупите про всяк випадок пару світловідбивних жилетів і вивчіть специфічні вимоги європейських країн, за якими вам належить проїжджати. Як то кажуть, попереджений – значить, озброєний. Знання обов’язкових правил для автомобілістів в кожній країні на вашому маршруті не дасть поліцейським зіпсувати вам відпустку.

Що потрібно знати автомобілістам влітку 2017
Європейські автоклуби попереджають, що поліцейські цього літа працюють в строгому режимі. Вони посилено стежать за чітким дотриманням правил дорожнього руху. Найчастіше європейські поліцейські штрафують за перевищення допустимої швидкості, водіння під впливом алкоголю або інших речовин, недотримання дистанції, незадовільний технічний стан автомобіля або неправильну парковку.

У Словаччині з 2017 року діють електронні віньєтки. Купити їх можна на кордоні або по інтернету. Також в Словаччині в цьому році підвищили штрафи за перевищення швидкості, водіння в стані алкогольного сп’яніння та ін.
Якщо не заплатити за дороги в Австрії, водієві легкового автомобіля буде загрожувати штраф 120 євро, мотоцикла – 65 євро. У Швейцарії за проїзд «зайцем» накладається штраф в 200 швейцарських франків (184,7 євро). У Словенії штрафи ще вище: від 300 до 800 євро, але якщо заплатити штраф на місці або протягом 8 днів, сума зменшиться вдвічі. Спроба домовитися з поліцейськими, щоб заплатити менше, в Словенії розцінюється як схиляння до корупції, тому краще навіть не намагатися.

Зміни для автомобілістів у Франції

Зміни для автомобілістів у Франції
З 1 липня 2016 року в Парижі діє зона низьких викидів, в яку не можуть в’їжджати автомобілі з екологічним класом Euro 2 і нижче. Заборона діє з понеділка по п’ятницю з 8 до 20:00. Штраф за в’їзд в недозволений час становить від 35 до 78 євро.
Також у Франції тепер діє заборона на використання навушників при управлінні транспортним засобом, будь то автомобіль, велосипед або мотоцикл. Така ж заборона діє і в Греції.
Крім того, у Франції в обов’язковий набір автомобіліста входить алкотестер. Купити його можна на французьких заправках. Штрафу за відсутність алкотестера не накладається, але можуть виникнути проблеми з поліцейськими, тому краще все ж купити.

У автомобілів, що в’їжджають до Німеччини, на лобовому склі має бути присутня спеціальна наклейка з класом викидів. Її можна купити як в Чехії, так і в Німеччині (там вона дешевше).

Специфічні правила в Італії
В Італії,  з недавнього часу ввели заборону на куріння в машинах, що перевозять дітей до 12 років або вагітних жінок. За порушення цього правила покладаються значні штрафи: від 500 до 5000 євро.
Так як паливо в Італії одне з найдорожчих в Європі (літр бензину на 9 крон дорожче, ніж в Чехії), в країні ввели обмеження на ввезення палива. В Італію дозволяється ввезти тільки 10 літрів бензину в каністрі: за порушення цього правила автомобілісту загрожує штраф понад ніж 7 700 євро і навіть позбавлення волі.
Якщо ви їдете до Італії з велосипедами або іншим обладнанням, прикріпленим за межами кузова, потрібно встановити на виступаючих над проїзною частиною елементах смугасту червоно-білу табличку розміром 50х50 см. Її можна купити по дорозі на заправках. За відсутність такого знака за кожний виступаючий вантаж водієві загрожує штраф 335 євро.

Високі штрафи в Австрії
В Австрії слід дотримуватися безпечної дистанції, поступатися місцем для проїзду машинам швидкої допомоги, мати при собі світловідбиваючий жилет і їздити з увімкненими фарами. За недотримання цих правил автомобілістам загрожують штрафи до 2180 євро.
Ще більш високі штрафи в Австрії можна отримати за незадовільний технічний стан машини або не пристебнуту дитину в дитячому кріслі. Штраф за таке порушення доходить до 5000 євро з конфіскацією прав.

Також в Австрії заборонили використовувати відеореєстратори.

Світловідбиваючі жилети

Світловідбиваючі жилети і інше оснащення в різних країнах ЄС
Правила, що регулюють обов’язковий набір аксесуарів, які зобов’язані возити з собою автомобілісти, розрізняються в різних країнах Євросоюзу.

Наприклад, світловідбиваючі жилети для кожного пасажира в машині обов’язкові в Італії, Франції, Словенії, Угорщини, а з недавнього часу – і в Польщі. У Словаччині теж бажано мати по світловідбиваючому жилету на кожного пасажира. Причому жилети повинні лежати прямо в салоні, а не в багажнику.

За відсутність світловідбивних жилетів штрафують в Австрії та Німеччині. Наприклад, в Австрії обов’язково мати в машині хоча б один жилет для водія, для інших пасажирів жилети лише рекомендовані. Але якщо пасажири захочуть вийти з машини на дорозі, то кожен з них повинен обов’язково надіти світловідбиваючий жилет. Такі ж правила діють в Болгарії та Естонії: світловідбиваючий жилет в цих країнах в обов’язковому порядку потрібний для кожного, хто виходить з машини на дорозі (це стосується і мотоциклістів).

Особливі правила в деяких країнах ЄС
У Хорватії діють такі специфічні правила: в машинах з причепом має бути 2 знака аварійної зупинки. Дітям до 12 років заборонено сидіти на передніх сидіннях. Виняток становлять лише діти до 2 років в спеціальному сидінні при вимкненій подушці безпеки.
На Кіпрі без винятків забороняється перевозити на передньому сидінні дітей молодше 5 років. Водієві заборонено їсти і пити під час керування автомобілем. В кожному автомобілі на Кіпрі має бути 2 знака аварійної зупинки.

Дітям до 12 років і нижче 1,35 м ростом заборонено їздити на передніх сидіннях автомобіля в Литві.

У Люксембурзі дітей від 3 до 17 років менше 150 см зросту повинні перевозити в автокріслі тільки на задніх сидіннях.

У Франції дітям до 10 років заборонено сидіти на передніх сидіннях, якщо задні сидіння вільні.

В Іспанії водій, який носить окуляри або лінзи, повинен везти з собою ще одні запасні окуляри / комплект лінз.

Бажаємо вам легкої дороги!

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook