Автоновини

В Україні почала працювати дорожня патрульна поліція

З 12 червня траси національного і міжнародного значення патрулюватиме дорожня поліція. Для її роботи обладнають 8 стаціонарних постів на автомагістралях, де раніше розташовувалося ДАІ. Про це заявив заступник голови патрульної поліції України Олексій Білошицький.

«Дорожня патрульна поліція – це не окремий підрозділ, це такі ж патрульні поліцейські, які несуть службу на вулицях міст. Також вони будуть нести службу на трасах міжнародного і національного значення. Ніякої окремої структури або окремого підрозділу немає », – сказав він на брифінгу, приуроченому до цієї події.

Уже сьогодні на службу заступають понад 70 поліцейських, які будуть патрулювати чотири траси національного і міжнародного значення: Київ – Харків, Київ – Зборів, Луцьк – Ковель і Ягодин – Сарни. Як сказав заступник голови патрульної поліції України, на сьогоднішній день визначені понад 20 патрулів. Крім того, на 8 стаціонарних постах, на яких зараз також буде нести службу патрульна поліція, «в майбутньому будуть працювати і інші служби, які будуть взаємодіяти, щоб краще здійснювати нагляд за станом доріг, надавати послуги громадянам і взаємодіяти з метою поліпшення ситуації, як з аварійністю, так і зі станом дорожнього покриття ». Ці пости стануть «дорожніми станціями патрульної поліції».

Поліцейські патрулюватимуть траси національного і міжнародного значення будуть стежити не тільки за дотриманням водіями ПДР, а й реагувати на повідомлення про правопорушення, що відбуваються вздовж маршрутів патрулювання. 90% часу патрульні будуть знаходитися в постійному русі, а не влаштовувати для водіїв «засідки у кущах».

«В майбутньому планується обладнати автомобілі сучасними камерами вимірювання швидкості (не плутати з автофіксацією). За результатами цього виміру буде здійснена зупинка транспортного засобу і залучення до відповідальності на місці, а пізніше – за повідомленнями. Зараз поліцейські будуть реагувати на всі порушення безпеки, і притягати до відповідальності в межах тих повноважень, які у них є », – сказав він.

Сьогодні в 16 підрозділах був оголошений набір патрульних поліцейських. Як заявив Олексій Білошицький, планують набрати 2.3 тис. поліцейських. «Це фактично набираються патрульні поліцейські, які в подальшому будуть нести службу, поліцейські, які діють як дорожня патрульна поліція, тактична група, а також будуть заповнені ті вакантні посади, які на даний момент є в патрульної поліції», – сказав він.

«У майбутньому патрульної поліцією буде здійснено запуск і інших трас міжнародного і національного значення в результаті проведення цього набору, де нові поліцейські вийдуть на патрулювання», – повідомив Білошицький. В цілому патрулюватися буде більше 9 тис. км доріг.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook