Автоновини

Військові розповіли, як “Дозор-Б” пройшов випробування на передовій

Легкий бронетранспортер “Дозор-Б” пройшов випробування в бойових умовах в зоні АТО. Про це йдеться в статті журналу “Військо України”, повідомляє прес-служба Укроборонпром.

“Реалії використання бронемашини в зоні АТО показали, що” Дозор-Б “підійде для бойових підрозділів сухопутних військ, в тому числі – розвідувальних частинах”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, конструктори “Львівського бронетанкового заводу” зібрали зауваження військових, які в реальних бойових умовах застосовували нову бронемашину, що дозволить зробити машину краще.”У наших воїнів була не одна можливість порівняти” Дозор “з деякими іншими зразками. Зокрема військовослужбовці розповіли про конкретний випадок, який стався в кінці минулого року неподалік від Слов’янська. У складних метеоумовах потрібно було доставити вантаж на гору Карачун. На висоту вершини в 167 метрів зміг заїхати тільки “Дозор-Б”, хоча пробували американський Humvee і кілька інших марок колісної бронетехніки”, – пише видання.




Позитивні відгуки отримали не тільки ходові властивості “Дозору-Б”, але і його захист. “Броню машини складають два шари 12 мм сталі і кевларові покриття всередині. У виробництві корпусу завод використовує польські плити Armstal-500. Як варіант можливе застосування аналогів броньованої стали бельгійського або фінського виробництва. Є можливість установки зовні додаткової бронезахисту. Скло” Дозору “витримує кулі великокаліберного кулемета, що в бойових ситуаціях рятувало життя нашим військовослужбовцям. Ті, хто експлуатував його на фронті, розповідають, що під час обстрілів броньовик витримав постріл зі зброї калібру 1 2,7 мм “, – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що протимінний захист “Дозору” дорівнює 2Б стандарту. “Це вище середнього рівня. Сидіння для десанту конструктивно виконані таким чином, що від вибухової хвилі вони просто складаються, не передаючи навантаження від енергії вибуху на бійця”.

Нещодавно інженерно-ремонтна бригада “Львівського бронетанкового заводу” проводила технічне обслуговування цих машин безпосередньо у військовій частині. Під час робіт військові детально описали всі свої побажання щодо підвищення характеристик і зручності бойової машини, що є максимально важливим при експлуатації будь-якої нової техніки.

Бійці, як пише “Військо України”, розповіли про незручності при роботі з баштовою установкою, необхідність перенесення запасного колеса з ЗІП, поліпшення шумоізоляції і невеликих змін в ходовій частині.

У свою чергу автори статті зазначають, що фахівці “Львівського бронетанкового заводу” вже втілюють в життя всі ці зміни і готуються до серійного виробництва “Дозор-Б”, яке почнеться після того, як замовлення на ці бронемашини буде включено в Державне оборонне замовлення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook