Автоновини

Lotus випустив найшвидший дорожній автомобіль в своїй історії

Фото: Lotus

Компанія Lotus представила нову модифікацію спорткара 3-Eleven, що отримала приставку 430 в назві. Новинка стала самим екстремальним і швидким автомобілем в історії британської марки, якому дозволена їзда по дорогам загального користування, повідомляє Auto-motive.

Lotus 3-Eleven 430 оснастили модернізованим 3,5-літровим компресорним мотором V6, що розвиває 436 к.с. і 440 Нм крутного моменту. Агрегат поєднується тільки з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Родстер здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,2 секунди – на 0,2 секунди швидше стандартного 3-Eleven з 416-потужним мотором. Максимальна швидкість склала 290 км на годину.

Новинка проїжджає коло на власній трасі «Лотуса» в Хетеле за 1 хвилину 24 секунди – на 0,8 і 2 секунди швидше Exige Cup 430 і звичайного 3-Eleven відповідно.

Задньопривідний автомобіль оснащений диференціалом підвищеного тертя Torsen, регульованими амортизаторами Ohlins і налаштованим стабілізаторами поперечної стійкості Eibach, трекшн-контролем з шістьма режимами роботи, чотирипоршневими гальмівними механізмами і покришками Michelin Cup 2.

Lotus 3-Eleven 430 випустять обмеженим тиражем в 20 екземплярів. Вартість спорткара складе 102 тис. фунтів стерлінгів (приблизно 4 млн гривень).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook