Автоновини

Не панікуй: Ілон Маск відправив Tesla Roadster в космос

Фото: SpaceX

Електрокар Tesla Roadster відправився в космос в якості корисного навантаження для новітнього ракето-носія Falcon Heavy. На даний момент автомобіль вже покинув поле земного тяжіння і почав рух до поясу астероїдів.

Про це в своєму Twitter повідомив глава Tesla Ілон Маск. Також засновник проекту SpaceX опублікував відповідне відео, зняте в Центрі управління польотами компанії.

«Вид з Центру управління польотами SpaceX. Судячи з усього, на орбіті Землі є машина», – написав Маск.


Родстер, який відправився в космос, раніше належав самому Маску. За кермом електрокара знаходиться манекен в шоломі. Камера закріплена за ним. На відео видно, що на екрані приладової панелі розміщена фраза «Не панікуй». Успішний запуск новітньої ракети-носія Falcon Heavy відбувся у вівторок з космодрому на мисі Канаверал (Флорида).

В кінці минулого року Tesla представила спорткар Roadster нового покоління. Серійне виробництво двухдверкі має розпочатися в 2020 році, а її вартість складе близько 200 000 доларів. У Tesla Roadster три електричні двигуни, завдяки яким розгін до 60 миль на годину (96 км / г) займає всього 1,9 секунд.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook