Автоновини Детройт-2018

General Motors показав салон безпілотника без керма і педалей

Фото: General Motors

General Motors опублікував зображення і відео, що дає уявлення про інтер’єр нового повністю автономного автомобіля. Публічна прем’єра прототипу, що не має зовнішніх органів управління, в тому числі керма і педалей, відбудеться 15 грудня на автосалоні в Детройті.

Безпілотний автомобіль, побудований на базі електрокара Chevrolet Bolt, укомплектований оптичними далекомірами LiDAR, а також 21 радаром і 16 відеокамерами, що допомагають орієнтуватися в просторі.

За роботу рульового управління, акселератора і гальмівної системи повністю відповідає електроніка – спеціально розроблене програмне забезпечення для безпілотників четвертого покоління.

У General Motors стверджують, що серійний випуск подібних автомобілів почнеться в 2019 році. На даний момент концерн веде активні випробування своїх безпілотних машин, які тестуються в Сан-Франциско, Детройті та Фініксі.

General Motors оголосив про розробку автомобілів з автоматичним управлінням в 2015 році. Роком пізніше американський концерн інвестував півмільярда доларів в компанію Lyft. Партнери до 2020 року планують створити спільну систему карпулінга, автопарк якої складатиметься з безпілотних автомобілів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook