Автоновини

Porsche розробить шасі для електричних суперкарів Audi і Lamborghini

Фото: Lamborghini

Компанія Porsche розробить нову масштабовану архітектуру для майбутніх електричних спортивних машин і суперкарів. При цьому дана платформа також буде використана марками Audi і Lamborghini, повідомляє Automotive News.

Нове шасі отримає позначення SPE і стане третьою архітектурою концерну Volkswagen, розробленою спеціально для автомобілів з повністю електричними силовими установками.

Не виключено, що SPE ляже в основу електричного суперкара Audi, який прийде на зміну купе R8 e-tron, знятого з виробництва восени 2016 року. Плюс до всього, в подальшому на цьому шасі можуть побудувати принципово новий суперкар Lamborghini, провісник якого був показаний в листопаді минулого року.

Карбонове купе Terzo Millenio укомплектували чотирма електромоторами – по одному в кожному з коліс. Крім того, конструкція передбачає використання суперконденсатора, а також системи рекуперації кінетичної енергії, яка буде забезпечувати автомобілю додаткову потужність.

Що стосується Porsche, то її перший серійний електрокар з’явиться в 2019 році. Товарний автомобіль буде доступний мінімум в трьох виконаннях «базова», «середня» і «топова» версії будуть доступні з 402, 536- і 670-потужними агрегатами відповідно.

Найпотужніша модифікація електрокара зможе прискорюватися з місця до 100 км / год менш ніж за три секунди, а її максимальна швидкість буде обмежена електронікою на позначці 250 км на годину. Запасу акумуляторів вистачить приблизно на 500 км пробігу. Поповнити запас батарей на 80% можна буде всього за 20 хвилин.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook