CES-2018 Автоновини

Запас ходу водневого Hyundai Nexo перевищив 590 кілометрів

Фото: Motor1

Компанія Hyundai привезла на виставку споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі серійну версію свого водневого кросовера. Автомобіль отримав назву Nexo і надійде в продаж у найближчі місяці.

Передсерійний варіант подібного автомобіля, який отримав назву Next Generation FCEV, був показаний в кінці серпня цього року. Серійна модель зайняла місце нинішньої водневої версії кросовера ix35. Планується, що виробництво моделі триватиме чотири роки. Всього компанія збирається реалізувати близько 10-15 тис. таких машин.

Новинка оснащена більш продуктивною і компактною силовою установкою на паливних елементах, яка виробляє електроенергію в результаті хімічної реакції кисню і водню. Запас ходу без дозаправки становить 595 кілометрів. Потужність силової установки дорівнює 163 кінських сили. До 100 км / год новинка здатна розігнатися за 9,5 секунди.

У порівнянні з попередником кросовер помітно виріс в розмірах. Довжина машини становить 4671 мм, а ширина 1859 міліметрів. Розмір колісної бази у новинки зріс на 150 міліметрів.

На кросовері продемонстрували ряд новітніх розробок Hyundai в області систем автоматичного управління. Так, машина отримала функцію Lane Follow Assist, яка дозволяє утримувати автомобілю смуги руху на швидкості до 145 км. на годину. Також водієві доступні спеціальні камери, які транслюють зображення на монітор для контролю «сліпих» зон. Повністю безпілотний автомобіль компанія планує показати в 2021 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook