CES-2018 Автоновини

Toyota представила універсальний електрокар з автопілотом

Компанія Toyota представила на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі безпілотну платформу під назвою e-Palette. Прототип покликаний дати уявлення про мобільний сервісі майбутнього, автопарк якого буде складатися з безпілотників. У проекті братиме участь безліч фірм, включаючи Amazon, Uber, Mazda, DiDi і Pizza Hut.

Як очікується, Toyota e-Palette буде пропонуватися з різними кузовами завдовжки від чотирьох до семи метрів. Розміри дозволять обладнати автомобіль під кожен конкретний вид бізнесу. Наприклад, Uber зможе зробити пасажирську машину для системи райдшерінга, а Pizza Hut створити мобільну точку для продажу піци.

Тестування нової платформи Toyota e-Palette почнеться в 2020 році. Передбачається, що програмне забезпечення безпілотника буде оновлюватися по повітрю.

Toyota також представила на CES прототип автономного автомобіля наступного покоління. Безпілотник побудований на базі гібридного седана Lexus LS 600hL попереднього покоління. Автомобіль оснастили вдосконаленим оптичним далекоміром LiDAR, тепер здатним сканувати простір навколо машини в радіусі 200 метрів. Нові фотоелектричні сенсорні головки дозволяють розпізнавати об’єкти навіть в темний час доби і при поганій погоді.

Крім того, новинку обладнали LiDAR-сенсорами короткого діапазону заради більш точного визначення невеликих об’єктів на близькій відстані, наприклад, дітей або сторонніх предметів, що знаходяться на дорозі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook