Автоновини

Рекордний дріфт BMW M5 з дозаправкою на ходу показали на відео

Фото: BMW

Спортивний седан BMW M5 нового покоління встановив світовий рекорд по самому протяжному дріфту. Автомобіль знаходився в постійному керованому заносі протягом восьми годин і пройшов за цей час 374,17 кілометра. Відеоролик з нарізкою основних моментів заїзду опублікували на офіційному Youtube-каналі північноамериканського підрозділу баварської марки.

Заїзд пройшов на трасі центру BMW Performance в Південній Кароліні. Седаном керував інструктор школи водійської майстерності BMW Performance Йохан Шварц, який проїхав по треку понад дві тисячі кругів. BMW M5 перевершив попереднє досягнення Toyota GT86, яка влітку 2017 пройшла у дріфті 165 кілометрів.

Протягом восьмигодинного дріфту автомобілю п’ять разів знадобилася дозаправка, що здійснювалася на ходу. До седану під’їжджав ще один M5 попереднього покоління з додатковим паливним баком, з якого перекачували пальне в рекордну машину. Таким чином, BMW того дня встановила ще один рекорд — по найпротяжнішому синхронному дріфту на двох машинах, які проїхали в контрольованому заметі 63,16 кілометра. Обидва досягнення були зафіксовані офіційним представником Книги рекордів Гіннесу.

Новий BMW M5 укомплектований модернізованим 4,4-літровим агрегатом V8 з двома турбінами, що видає 600 к.с. і 750 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Седан здатний набирати першу “сотню” за 3,4 сек., а розгін до 200 км / год займає 11,1 секунди. Максимальна швидкість примусово обмежена електронікою на позначці 250 км / год, а з спорт-пакетом M Driver’s Package максималка складає 305 км на годину.

Українські продажі нового BMW M5 стартують в 2018 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook