CES-2018 Автоновини

Kia представила електричний кросовер з запасом ходу 400 км

Фото: Kia

Компанія Kia представила електричний кросовер Niro EV. Офіційна прем’єра машини відбулася на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі, повідомляє прес-служба бренду. Серійна версія новинки повинна надійти в продаж в кінці 2018 року.

«Серійна версія автомобіля буде трохи відрізнятися від представленого концепту. На цьому прототипі ми хотіли дослідити ідеї, які ми не зможемо втілити в виробництві», – заявив один з дизайнерів марки Шеунбін Уїм.

У новинки відсутня звична решітка радіатора. Замість неї кросовер отримав спеціальну індикаторну панель. Концепт обладнаний новою системою розпізнавання пішоходів і велосипедистів. У разі їх виявлення, на панелі висвітиться особливе попередження.

Також машину укомплектували аудіосистемою нового покоління з 8 динаміками. Крім цього, за словами творців, Niro EV є першим автомобілем, якому доступний надшвидкий мобільний зв’язок 5G.

Електрокар побудований на базі гібридного Niro, який був представлений в 2016 році. Силову установку машина запозичила у Hyundai Ioniq Electric. Її потужність становить 201 кінську силу. Запас ходу у Niro EV дорівнює 383 км – показник на рівні Tesla.

У майбутньому компанія Kia планує створити новий водневий автомобіль. Прем’єра машини повинна відбутися в 2021 році. Автомобіль не буде базуватися на якійсь із існуючих моделей. Силова установка на паливних елементах за габаритами буде приблизно на 15% менше 2,0-літрового двигуна Kia, але при цьому виявиться на 10% могутніше його. Запас ходу автомобіля на одній заправці складе близько 800 км, а максимальна швидкість – близько 170 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook