Автоновини

General Motors планує почати масовий випуск електрокарів

До 2021 року General Motors планує почати масовий випуск електрокарів, які будуть приносити прибуток. Про це агентству Reuters розповіла глава американського концерну Марі Барра.

При цьому Барра відмовилася привести подробиці про програму розвитку проекту, проте в Reuters опитав ряд представників концерну і його постачальників, які розповіли деякі подробиці про проект.

Так, в GM розраховує істотно знизити вартість акумуляторів – практично наполовину, що в свою чергу призведе до значного здешевлення самих автомобілів. Наприклад, зараз вартість батарей електромобіля Chevrolet Bolt становить 10-12 тис. доларів – третина від ціни самого автомобіля.

На даний момент фахівці ведуть розробку нових літій-іонних акумуляторів – зі зниженим вмістом кобальту, який замінять дешевшим нікелем. Плюс до всього, такі батареї будуть відрізнятися поліпшеним потоком енергії, а також удосконаленою системою охолодження.

Раніше повідомлялося, що General Motors планує до 2020 року розробити електричний кросовер, який, як передбачається, буде випускатися під маркою Buick. Основні вузли і агрегати будуть запозичені у моделі Chevrolet Bolt. Так, кросовер укомплектують електричним двигуном, що розвиває 200 к.с. і 360 Нм крутного моменту, а також комплектом літій-іонних акумуляторів ємністю 60 кВт-год.

Позашляховик зможе прискорюватися з місця до 96 км / г приблизно за 7,4 секунди – на 0,4 секунди повільніше легшого Bolt. Максимальна швидкість складе приблизно 150 км на годину. Запасу батарей вистачить приблизно на 380 км шляху.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook