CES-2018 Автоновини

Toyota представила автономну машину нового покоління

Фото: Toyota

Компанія Toyota представила тестовий прототип автономного автомобіля наступного покоління. Публічна прем’єра новинки відбудеться найближчим часом на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі.

Безпілотник побудований на базі гібридного седана Lexus LS 600hL попереднього покоління. Автомобіль оснастили вдосконаленим оптичним далекоміром LiDAR, тепер здатним сканувати простір навколо машини в радіусі 200 метрів. Нові фотоелектричні сенсорні головки дозволяють розпізнавати об’єкти навіть в темний час доби і при поганій погоді.

Крім того, новинку обладнали LiDAR-сенсорами короткого діапазону заради більш точного визначення невеликих об’єктів на близькій відстані, наприклад, дітей або сторонніх предметів, що знаходяться на дорозі.

Для більш ергономічного розміщення обладнання інженери розробили спеціальний обтічний модуль на даху, який нагадує гоночний шолом для мотокросу. Конструкція відрізняється більшою компактністю і поліпшеними аеродинамічними якостями.

Незабаром буде побудовано мінімум два робочих прототипа, випробування яких стартують навесні в Мічигані. Раніше повідомлялося, що японська компанія займається там створенням спеціального полігону для тестування автомобілів з функціями автоматичного управління.

Представники «Тойоти» відзначають, що для створення безпечного автопілота потрібні «мільярди кілометрів» випробувань, частина з яких буде  пройдена в режимі комп’ютерної симуляції, а частина – на громадських дорогах. При цьому в компанії підкреслили, що їм також потрібен спеціальний випробувальний полігон, де можна буде моделювати найбільш екстремальні дорожні ситуації.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook