Автоновини

Україна представила новий військовий автомобіль

Фото: Бронеавтомобіль Варта-Новатор

Конструкторсько-виробниче підприємство «Українська бронетехніка» представила нові бронеавтомобілі для Нацгвардії.

Фахівці конструкторсько-виробничого підприємства ТОВ «Українська бронетехніка» презентували нові бронеавтомобілі «Варта-Новатор». Машина розроблена для перевезення українських силовиків, доставки боєприпасів і вантажів, передає співтовариство «Зроблено в Україні» в Facebook.

«Варта-Новатор» сконструйований з урахуванням сучасних вимог, що пред’являються до техніки спеціального призначення. Машина оснащена шасі, яке пристосоване до експлуатації по бездоріжжю. Броньовик побудували на базі американського вантажівки Ford F-550. На такому ж шасі побудована вже відома в Україні машина – КрАЗ «Спартан». Технічні характеристики новинки поки не розголошуються. Можна лише відзначити, що той же «Спартан» оснащується 6,7-літровим «фордовским» дизельним мотором потужністю 400 кінських сил. Двигун працює в парі з автоматичною коробкою передач.

За інформацією самої компанії, бронеавтомобіль розроблявся на замовлення Національної гвардії, яка входить до складу МВС Арсена Авакова. Цікаво, що компанія-розробник тісно пов’язана з соратником Авакова – депутатом від «Народного фронту» Сергієм Пашинським.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook