Автоновини

Британці хочуть розігнати надзвуковий автомобіль до 800 км на годину

Фото: Bloodhound SSC

У Великобританії планують нове випробування надзвукового автомобіля Bloodhound Supersonic Car (Bloodhound SSC), повідомляє Autocar. В цей раз болід планується розігнати до 800 км на годину. Тести машини пройдуть на спеціальної діляночці пересихаючого озера Хекскін-Пен протяжністю 17 км в Південній Африці. Спеціально для досягнення такої швидкості, автомобіль буде використовувати нові колісні диски.

Уже в наступному році Bloodhound SSC постараються розігнати до 966 кілометрів на годину. В 2019 завдяки програмі модернізації болід зможе подолати позначку в 1228 км / год, сподіваються творці. І, нарешті, за допомогою нових двигунів машина повинна встановити новий світовий рекорд в 2020 році розігнавшись до 1609 км на годину.

Довжина Blodhound SSC – 13,5 метрів. У рух машина приводиться за допомогою двигуна Rolls-Royce, який встановлюється на винищувач Eurofighter Typhoon. Цього агрегату досить, щоб розігнати автомобіль до 1 046 км / год, після цього починає працювати ракетна гібридна силова установка  разом з 5,0-літровим V8 від Jaguar. Сумарна потужністю новинки – 133 151 кінська сила.

Раніше болід зміг розігнатися на злітно-посадковій смузі аеродрому місто Ньюквей (Великобританія) до 322 км на годину. Для цього автомобілю знадобилося близько дев’яти секунд. За кермом машини перебував командир ескадрильї Королівських ВПС Великобританії Енді Грін.

Розробка суперкара ведеться як мінімум з 2008 року. Спочатку захід щодо поліпшення попереднього результату швидкості на суші на Bloodhound SSC мало відбутися в 2013 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook