Автоновини

Volvo надасть шведським сім’ям сотню безпілотних автомобілів

Фото: Volvo

Компанія Volvo в рамках програми Drive Me надасть шведським сім’ям близько 100 автомобілів з системою безпілотного керування. Для цього будуть використані кросовери XC90. Перші машини вже були передані для випробувань в дві сім’ї в місті Гетеборзі, повідомляє Carscoops.

Такий проект допоможе інженерам шведського бренду зібрати якнайповнішу інформацію про поїздки на автономних автомобілях. Підкреслюється, що за кермом безпілотника водій повинен буде присутній в обов’язковому порядку. У перспективі автомобілі зможуть їздити самостійно.

Машини будуть їздити по типовим траси, де є як ділянки для швидкісного руху, так і в місцях, де часто утворюються затори. Раніше проект вже отримав схвалення шведського уряду. У ньому також візьме участь Volvo Car Group, міністерство транспорту Швеції, шведське транспортне агентство і муніципалітет Гетеборга.

Технологія включає в себе лазерний сканер, який може розрізняти об’єкти перед автомобілем. Для зчитування дорожніх знаків і стеження за дорогою на лобовому склі встановлюється спеціальний радар і трьохфокусна камера.

Ще кілька камер вбудували в задній бампер і решітку радіатора. За автономну парковку відповідають 12 ультразвукових датчиків. Крім цього, машина отримала два радара дальньої дії, які встановлюються спереду і ззаду автомобіля, ще чотири радара по периметру автомобіля можуть сканувати простір навколо транспортного засобу.

Також система включає в себе 3D-карту з високою роздільною здатністю. Очікується, що перший повністю безпілотний автомобіль Volvo представлять в 2021 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook