Автоновини

У США представили суперника електричної фури Tesla

Фото: Thor Trucks

Американський стартап Thor Trucks, що базується в Лос-Анджелесі, представив прототип електричної фури ET-One. Такий автомобіль є потенційним конкурентом вантажівкі компанії Tesla Motors, серійна версія якого з’явиться в 2019 році. Про це повідомляє Trucks.com.

Thor ET-One отримав модифіковане шасі Navistar, мости Dana для важких вантажівок, а також електричні двигуни канадської фірми TM4 (частина Hydro-Quebec). Залежно від модифікації двигуни видаватимуть від 300 до 700 кінських сил.

На даний момент Thor Trucks працює над комплектом акумуляторів для тягача. За попередніми даними, ET-One буде пропонуватися з блоками батарей, що забезпечують запас ходу в 160 і 480 км. Орієнтовна вартість таких машин складе 150 і 250 тис. доларів відповідно. Вантажівка зможе взяти на борт близько 36 тонн вантажу.

Thor Trucks був заснований 25-річним підприємцем Дакотой Семлер і його ровесником Джордано Сордоні. До роботи в компанії залучили колишніх фахівців Navistar, BYD і Faraday Future.

В кінці листопада компанія Tesla Motors представила прототип електричного тягача Semi. Серійна вантажівка буде приводитися в рух за допомогою чотирьох електромоторів, віддача яких поки не уточнюється. На даний момент лише відомо, що при повному завантаженні фура здатна розганятися до 100 км / год за 20 сек., а без вантажу автомобіль набирає “сотню” всього за п’ять секунд.

Tesla Semi буде доступна для замовлення в двох модифікаціях – з запасом ходу в 300 миль (480 км) і з максимальним пробігом в 500 миль (805 кілометрів). Орієнтовна вартість тягача в США складе 150 000 і 180 000 доларів. При цьому ціни на вантажівку в спеціальному виконанні Founders Edition, присвяченому запуску новинки, будуть починатися від 200 000 доларів. На даний момент Tesla отримала близько 1,5 тис. попередніх замовлень на електричний тягач. Найбільший передзамовлення зробила компанія PepsiCo, яка оформила заявку на більш ніж 100 вантажівок.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook