Автоновини Тюнінг

Неймовірне переродження ЗАЗ 965: як старенький «горбатий» став зразком стилю

Автолюбитель перетворив старенький радянський “Запорожець” в зразок стилю.  Пошуки підходящої для реконструкції машини автор проекту почав ще в 1998 році. Потрібен був автомобіль в оригінальному кузові. Його бажання здійснилося тільки через шість років: вдалося знайти автомобіль з оригінальними деталями і кузовом, з пробігом всього 3000 кілометрів.

Роботи над проектом йшли в кілька етапів. Перші п’ять років “горбатий” використовувався для щоденної їзди. Власник поміняв колеса, виконав заниження машини і пофарбував її. Крім цього, було встановлено двигун від ВАЗ 2103, гальмівна система від ВАЗ 2106, кермо від Isotta і сидіння від BMW E36.

Потім почалися довгі і серйозні доопрацювання. Спочатку переробки торкнулися ходової частини авто, а потім на машину був встановлений новий мотор – 1,7-літровий бензиновий двигун від “Ниви” потужністю 73 кінських сили. Радіатор також поставили від “Ниви”. Старий вихлоп замінили на глушник турецького виробництва з широкими трубами. Для поліпшення керованості на авто встановили стабілізатор поперечної стійкості.

Після цього власник вирішив дещо змінити дизайн кузова. Передня частина машини вийшла більш масивною, без дрібних деталей. Задній капот розширили, щоб туди помістився новий двигун. Паливний бак, який в заводській збірці знаходився попереду, прибрали, а на його місце поставили автоматичну коробку передач. Мабуть, єдине, що залишилося на кузові від “Запорожця” – це “зябра”, які вварили в кузов, щоб вони не особливо виділялися.

На останньому етапі тюнінгу машину пофарбували в колір Форд Мустанг Шелбі сірий металік. Особливу увагу приділили оптиці: на “Запорожець” встановили фари від BMW E39 з лінзами Bi-xenon від Range Rover і стеклами від E34. У задні ліхтарі встановили LED-лампи. Завершенням образу стали дзеркала.

Найскладнішим моментом в реконструкції авто виявилася пересадка під капот ЗАЗ 965 мотора від “Ниви”. Це зажадало чимало часу і сил. А все із-за перехідної плити, із-за якої постійно виходило з ладу зчеплення. Проблема була розв’язана, як тільки відремонтували плиту і встановили новий мотор.

Трансформація ЗАЗ 965 перетворила його в справжній шедевр. А поява на дорозі цього авто завжди викликає масу зацікавлено-здивованих поглядів і посмішок.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook