Автоновини

Китайський BAIC відмовиться від бензинових і дизельних машин до 2025 року

Китайська корпорація BAIC після 2025 року повністю відмовиться від виробництва автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами, альтернативою яким стануть електричні агрегати. Про це повідомляє видання China Daily.

«Ми збираємося припинити продажі наших машин з двигунами внутрішнього згоряння в Пекіні після 2020 року, а після 2025 випуск і реалізація таких автомобілів повинна закінчитися у всій країні», – зазначив голова ради директорів BAIC Сюй Хеі.

На даний момент BAIC є одним з наймасовіших виробників «зелених» автомобілів в Китаї, який випускає електромобілі як під власним брендом, так і у співпраці з компаніями Mercedes-Benz і Hyundai.

Влітку нинішнього року повідомлялося, що китайська влада вже «незабаром» можуть повністю заборонити в країні випуск і продаж автомобілів з традиційними двигунами внутрішнього згоряння.

Віце-міністр промисловості і інформатизації КНР Сін Гуобін заявив, що регулюючі державні органи обговорюють можливі терміни введення заборони на виробництво і реалізацію машин з бензиновими і дизельними моторами. Такий хід повинен надати «величезний вплив» на місцеву автомобільну індустрію, яка переключиться на «зелені» автомобілі, а також знизити рівень забруднення навколишнього середовища.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook