Автоновини Женева-2018

McLaren розробив спорткар на честь гонщика Айртона Сенни

Фото: McLaren

Компанія McLaren представила свій новий спорткар під назвою Senna. Таке найменування машина отримала в честь легендарного бразильського гонщика Формули-1 Айртона Сенни. Публічний дебют спорткара відбудеться на автосалоні в Женеві в березні 2018 року.

Автомобіль буде випущений обмеженим тиражем в 500 екземплярів. Збірка новинок почнеться в третьому кварталі наступного року на заводі в Уокінгу. Ціни на новинки будуть починатися від 1 млн доларів. Частина виручених від продажу коштів буде перераховуватися на рахунки благодійної організації Instituto Ayrton Senna.

Спорткар Senna отримав модернізований 4,0-літровий бензиновий двигун V8 biturbo. Такий мотор зараз встановлюється на модель 720S. Потужність агрегату становить 789 кінських сил. Вага машини становить 1 198 кілограмів. Динамічні характеристики новинки поки тримаються в секреті.

McLaren Senna отримав досить незвичайний дизайн. За слова представників компанії, це зроблено для поліпшення аеродинамічних характеристик спорткара. Машина оснащується подвійним дифузором і великим антикрилом. Також новинку укомплектували вуглецево-керамічними гальмами і колісними дисками, «взутими» в шини Pirelli P-Zero Trofeo R. У салоні машини встановлені спортивні крісла, інформаційно-розважальна система, камера заднього виду і сенсорний дисплей.

Крім того, компанія McLaren веде розробку гоночної версії суперкара 720S. Автомобіль, підготовлений для участі в змаганнях категорії GT3, буде розроблятися протягом всього наступного року і дебютує в сезоні 2019 року. Новинка буде відрізнятися від дорожньої версії переробленою передньою частиною кузова з розширеними повітрозабірниками, збільшеними бічними «спідницями», а також великим заднім антикрилом і дифузором.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook