Автоновини Тюнінг

Тюнінг самоскида КрАЗ: Сидіння від BMW, склопідйомники від Geely

Доживаючий свій вік КрАЗ 1982 р.в. було випадково помічений Олександром Новіковим в одному з колгоспів -самоскид іржавів на задньому дворі.

За машиною давно не дивилися – це були 90-ті роки, та й сам колгосп ось-ось повинен був розвалитися. За словами Новікова, на машині не було живого місця.

Набутий буквально за ціною металобрухту КрАЗ, хоча і не з першої спроби, зміг завестися, однак доїхати до будинку йому не судилося. Майже на під’їзді до будинку у нього “стуканул” двигун. Тому перш за все довелося поміняти силовий агрегат – на місце старого був поставлений дизельний двигун V8 ЯМЗ-238М2. З огляду на непоганий апетит даного мотора – більше 40 л / 100 км – двигун був відданий на перебір талановитому мотористові. В результаті вдалося скоротити апетит до 30 л / 100 км.

Потім настала черга кабіни, і переробляти довелося абсолютно все: старий дерев’яний каркас кабіни зовсім згнив. Спочатку робити повністю металевої кабіну ніхто і не думав. Але потім, після установки залізного козирка, було прийнято рішення зробити кабіну в американському стилі.




З огляду на неслабкий рівень шуму в працюючому КрАЗі, було прийнято рішення покласти шумоізоляцію. На кабіну пішло близько п’яти метрів матеріалу, потім настала черга капота, який був проклеєний шумоізоляцією товщиною три сантиметри для тепловозів. Також під заміну пішла штатна музика, з’явилися додаткові динаміки. Крім того, штатні сидіння були замінені на крісла від BMW. Тепер в КрАЗі стало комфортно настільки, наскільки це можливо для самоскида.

 

Приладова панель теж була повністю виготовлена ??заново. Її форму придумав син Новіков, який у всьому допомагає батькові. Вийшло щось середнє між панеллю Scania і Freightliner. Каркас і дерев’яну накладку Новікови зробили самостійно.

Далі прийшла черга декору, якого на старенькому КрАЗі предостатньо. Багато деталей оздоблення народилися спонтанно. Наприклад, паливний бак: оригінальний купувати Олександр Новіков не став, а замість нього пристосував звичайну бочку з нержавійки. Після фарбування і полірування вона стала виглядати набагато привабливіше звичайного бака. Так одна за одною стали удосконалюватися інші деталі вантажівки. Для більшої зручності автомобіль був оснащений електросклопідйомниками, які мають повністю оригінальну конструкцію: зліва механізм змонтований із запчастин, запозичених у Geely, праворуч – у Ford Scorpio. Конструкція відмінно справляється зі своїми обов’язками і поки ще не підводила.

В процесі роботи над автомобілем народилося його прізвисько – GoldDragon, вже дуже схожий був КрАЗ на це казкове створіння: величезний, з ребристим кузовом, потужним риком мотора. Та й колір фарби до цього мав. Після того, як з’явилася назва, самоскид був стилізований відповідно до нього: на капоті встановлена ??статуетка дракона, його зображеннями прикрашено багато зовнішніх елементів самоскида.

Сьогодні колись з’їдений іржею КрАЗ перетворився на справжній витвір мистецтва, але це не заважає йому залишатися робочою конячкою і годувати сім’ю: машина з легкістю може перевозити 10-25 тонн вантажу, при цьому забезпечуючи своїм власникам комфорт на рівні іномарки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook