Автоновини

Renault і Mercedes створили 1,3-літровий мотор з технологіями суперкара

Альянс Renault-Nissan і концерн Daimler оголосили про спільну розробку 1,3-літрового бензинового чотирициліндрового турбомотора. У новому двигуні використовували спеціальне покриття стінок циліндрів, яке застосовується на суперкарі Nissan GT-R.

Запозичена у суперкара технологія дозволила збільшити ефективність роботи агрегату за рахунок зниження тертя і оптимізації теплового обміну. Плюс до всього, в моторі застосували систему прямого вприскування пального під тиском 250 бар і камеру згоряння особливої ??форми, завдяки чому вдалося знизити споживання палива.

Нова 1,3-літрова «турбочетверка» буде пропонуватися в трьох варіантах потужності. Базовий мотор розвиває 115 к.с. і 220 Нм крутного моменту. Крім того, доступний 140-потужний варіант (240 Нм), а також топовий двигун, який видає 160 сил і 270 Нм. Перший двигун поєднується тільки з шестиступінчастою механічною коробкою передач, а два більш потужних агрегату також можуть працювати в парі з семідіапазонним «роботом» з двома зчепленнями.

Першими автомобілями, які отримають нові агрегати, стануть Renault Scenic і Grand Scenic. Надалі ці мотори отримають і інші моделі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook