CES-2018 Автоновини

Rinspeed розробив міський безпілотник з житловим модулем

Фото: Rinspeed

Швейцарська компанія Rinspeed офіційно представила експериментальний автомобіль Snap, покликаний дати уявлення про ідеальний міські автомобілі майбутнього. Публічний дебют прототипу, оснащеного системою автоматичного управління, відбудеться на початку січня на виставці електроніки CES в Лас-Вегасі.

Головною особливістю автомобіля є універсальна платформа, яку в компанії називають «скейтбордом». На шасі можуть встановлюватися різні види кузова, названі в компанії «стикувальними модулями».

Так, концепт-кар може виступати в ролі развозного фургона, громадського транспорту або мобільного офісу, який може також використовуватися окремо від платформи. Стаціонарно встановлений модуль може, скажімо, стати будиночком до кемпінгу або вуличним магазинчиком.

Кожному з пасажирів доступна точка бездротового доступу в інтернет зі зв’язком стандарту 5G, а також три монітори, куди виводиться актуальна інформація про маршрут, а також дані розважальної системи. Плюс до всього автомобіль оснащений шістьма прожекторами, за допомогою яких здійснюється спілкування з іншими учасниками руху.

Rinspeed Snap приводиться в рух електричною силовою установкою, розробленою компанією ZF. Тяга передається на обидві осі. Комплект акумуляторів ємністю 12 кВтг забезпечує запас ходу приблизно на 100 кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook