Автоновини

Morgan попрощається з моделлю Aero вісьмома екстремальними спорктарами

Фото: Morgan

Британська компанія Morgan анонсувала випуск «прощальної» модифікації моделі Aero, яка стане найекстремальнішою версією спорткара. Публічна прем’єра новинки відбудеться в березні 2018 у рамках Женевського автосалону. Всього буде випущено вісім примірників Morgan Aero GT, після чого спорктар остаточно знімуть спроізводства.

Новинка отримає пророблений аеродинамічний обвіс, завдяки якому знизиться коефіцієнт лобового опору і підвищиться притискна сила. Крім того, в компанії пообіцяли запропонувати покупцям ряд унікальних опцій на вибір, які раніше не були доступні для цієї моделі.

Morgan Aero GT оснастять тим же 4,8-літровим атмосферним агрегатом V8 виробництва BMW, що розвиває 372 к.с. і 490 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Мотор дозволяє стандартному спорткару набирати “сотню” за 4,5 сек., а його максимальна швидкість складає 275 км на годину. Після того, як Morgan Aero знімуть з виробництва, випуск даного агрегату також припиниться.

Morgan Aero випускається з 2000 року. Цей автомобіль, що отримав алюмінієву конструкцію і сучасний дизайн, ознаменував початок нової ери для британської марки. При цьому Morgan Aero і раніше вважався класичним спорткаром з «механічною» начинкою. Наприклад, на ньому не використовуються сучасні електронні допоміжні системи і стабілізатори поперечної стійкості.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook