Автоновини

Lamborghini представила перший кросовер в своїй історії

Фото: Lamborghini

Компанія Lamborghini представила серійний варіант кросовера Urus, який автовиробник називає першим в світі представником сегмента супер-SUV. Прем’єра новинки, яка вийшла могутніше і швидше Bentley Bentayga, відбулася на спеціальному заході в італійському Сант-Агата-Болоньєзе.

В основі кросовера лежить втілене шасі з багатоважільними підвісками і алюмінієвий кузов. Габаритна довжина Lamborghini Urus склала 5112 мм, ширина- 2016 мм, а висота – 1638 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 3003 міліметрам. Об’єм багажного відділення – 616 л., а при прибраному задньому ряду сидінь він зросте до 1596 літрів.

Маса автомобіля склала 2200 кілограмів. Залежно від налаштувань адаптивної пневматичної підвіски дорожній просвіт може варіюватися від 158 до 248 міліметрів.

Кросовер оснастили новим чотирилітровим бензиновим агрегатом V8 з двома турбінами. Таким чином, Urus став першим серійним автомобілем в історії марки Lamborghini, який отримав наддувний двигун. Агрегат, що поєднується з восьмиступінчастою автоматичною коробкою, розвиває 650 к.с. і 850 Нм крутного моменту (доступний в діапазоні 2250-4500 об / хв).

Lamborghini Urus здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,6 сек., а його максимальна швидкість складає 305 км на годину. Для порівняння, бензинова версія кросовера Bentley Bentayga c 608-потужним шестилітровим мотором W12 набирає першу “сотню” за 4,1 сек., а його максималка дорівнює 301 км на годину.

Lamborghini Urus отримав систему повного приводу з вбудованим самоблоком спереду, міжосьовим диференціалом Torsen і заднім активним диференціалом. Плюс до всього, кросовер отримав адаптивну пневматичну підвіску з активною функцією придушення кренів, яка живиться від додаткової 48-вольтової системи. Нарешті, новинку оснастили карбон-керамічними гальмівними механізмами з 10- і 6-поршневими супортами спереду і ззаду відповідно.

Водієві буде доступно шість режимів руху: Strada ( «Шосе»), Sport ( «Спорт»), Corsa ( «Гонка»), Sabbio («Пісок»), Terre ( «Грунт») і Neve ( «Сніг»). Залежно від вибору керуюча електроніка виставить оптимальні настройки силового агрегату, трансмісії, підвіски і рульового управління.

Кросовер отримав повністю цифрову приладову панель і мультимедійний комплекс з двома великими сенсорними дисплеями на центральній консолі. Верхній відповідає за управління мультимедійним комплексом, а нижній – за кліматичну установку і інші функції. Ряд функцій можна контролювати за допомогою голосу.

Список обладнання включив спортивні передні сидіння з функцією вентиляції і масажу, а також з електричним регулюванням в 18 напрямках. Крім того, буде доступна 1700-ватна акустична система Bang & Olufsen з тривимірним звуком і 21 динаміком.

У  Україні Lamborghini Urus з’явиться влітку 2018 року. Ціни на кросовер оголосять пізніше.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook