Автоновини

«Єврономери» не дають Васадзе виробляти конкурентоспроможні ЗАЗи

З інтерв’ю з власником корпорації “УкрАвто” Таріелом Васадзе стало відомо, чому після багаторічних преференцій “Запорізькому автомобільному заводу” так і не вдалося створити конкурентне виробництво автомобілів усередині країни, повідомляє Biz.censor.

Обговорювалися питання поточної ситуації на заводі в Запоріжжі, обсяги виробництва і перспективи українського виробництва в умовах, що склалися.

Як стало відомо з коментаря Васадзе, саме «еврономери» є тим вирішальним фактором, який не дозволяє виробляти і продавати нові автомобілі на території України.

На запитання кореспондента: «Чому ви не можете робити конкурентну машину для українського ринку?» Таріел Васадзе відповів наступне:

«Головна причина, по якій український автопром не може конкурувати з виробниками з Європи або Азії – це відсутність рівних умов: податкових, митних, фінансових для наших заводів і для зарубіжних виробників в Україні.

Як один з наслідків, перерахованого вище, яке одночасно є і ще однією причиною складної ситуації з виробництвом, є безконтрольне ввезення нерозмитнених автомобілів.

Я не хочу нікого засуджувати, але ввезення так званих «евроблях» і несплата ними податків (при тому що, в вартість автомобіля виробленого всередині країни, закладено до 34% податків) негативно впливає не тільки на ринок автомобілів, але і на промислову, а як наслідок і на соціально-економічну політику держави.

Тільки комплекс заходів, таких як лібералізація податкового законодавства в сфері виробництва, розробка і прийняття дружніх інвестиційних законів, ліберальна банківська система, і створення вільних економічних зон виробничого типу дозволить більшості виробників в Україні вийти з кризи і почати конкурувати з імпортом.

Продажі падають, тому що дешевше купити підтриману “евробляху”, не заплативши ні копійки податку.

Звертаю вашу увагу, що продажі нових автомобілів в Європі ростуть. Чому? Тому що українці вивозять звідти старі автомобілі, а європейці купують нові машини.

Коли в Європі автомобіль здається на утилізацію, власник зобов’язаний заплатити гроші. А тут ще йому доплачують, щоб він позбувся старого автомобіля. Яка велика радість …».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook