Автоновини

Дохід “ЗАЗ” в 2016 році склав півмільярда гривень і Васадзе не збирається продавати підприємство

Глава копанні “УкрАвто” Таріел Васадзе не збирається продавати “ЗАЗ”, хоч і розповідає, що продажі “ЗАЗу” помітно впали. Також він захищає і менеджмент підприємства, намагаючись не помічати, що його критикують навіть працівники “ЗАЗу”, передає Zабор.

Відносно “Запорізького автозаводу” з’являється багато негативних новин, які частіше пов’язують з рівнем падіння виробництва. Серед позитиву можна відзначити новини про закупівлю автобусів на підприємстві поляками.

Так, в цьому році Запорізький автомобільний завод відправив партію з 11 низькопольних міських автобусів ZAZ10C в Польщу.

Ряд  приміщень підприємства “ЗАЗ” йде за борги з аукціону. Ситуація з продажем виникла через те, що кредитною лінією підприємства володів “Дельта банк”, який був визнаний банкрутом.

Нагадаємо також, що нещодавно на запорізький автозавод приїжджали представники німецької компанії “Мерседес”. Вони відвідали головне підприємство і філію в Мелітополі. Про візит представників німецької компанії стало відомо за кілька днів до їх приїзду. Зустрічав гостей сам Голова Правління ЗАТ “ЗАЗ” Микола Євдокименко. Німецьких гостей поселили на базі відпочинку “Джаз” на Хвилі, яка належить “ЗАЗу”. Припускають, що з німцями велися переговори про продаж підприємства або відкритті лінії випуску німецьких авто в Запоріжжі.




В інтерв’ю голова компанії “УкрАвто”,  Васадзе рішуче не помічає  проблем з менеджментом на підприємстві. На питання про те, що “Ви не думали про те, що частина невдач ЗАЗу через поганий менеджмент?”, Васадзе повідомляє наступне:

“Ми намагаємося, щоб у корпорації були ділові відносини. Щоб не було відхилення від норм. З огляду на складну ситуацію на заводі, я розумію, якщо хтось буде там ображений.
Але є речі, які від мене не залежать. Я ж не можу закрити кордон, щоб без податку не імпортували запасні частини і автомобілі. А це забирає шматок хліба у робітника.
ЗАЗ вирішив складну задачу і справив технічне і технологічне переозброєння заводу. Промислова політика країни не дозволяє працювати заводу в нормальному режимі. Замість 150 тис. автомобілів в рік завод виробляє 1,5 тис. машин на рік.
Але збережений ключовий персонал, інженерно-технічний склад, а також технологічне обладнання підтримується в робочому стані “.

Також Васадзе запевняє, що вони не намагаються продати “ЗАЗ”. “Ми ніколи не шукали покупця. У нас до цих пір є величезне бажання виробляти автомобілі в нашій країні. Є першокласний персонал і модернізований завод. Але зараз ми підтримуємо ЗАЗ з інших напрямків бізнесу. Річний збиток від простою ЗАЗу обходиться приблизно в 120 млн грн. виручка в 2016 році склала 560 млн грн “, – розповідає глава” УкрАвто “.

У минулому році оборот “УкрАвто” склав 10 млрд грн. У цій сумі озвучені 560 мільйонів – виручка ЗАЗ. При цьому раніше виручка ЗАЗ завжди перевищувала оборот від імпорту.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook