Автоновини

Jaguar Land Rover приступив до міських тестів свого безпілотника

Фото: Jaguar Land Rover

Компанія Jaguar Land Rover приступила до тестів автономних автомобілів в міських умовах. Проект носить назву проекту UK Autodrive, на нього вже витрачено 20 мільйонів фунтів. Як повідомляє прес-служба бренду, випробування стартували в Ковентрі, а також в 12 інших містах по всьому світу.

На даний момент інженери компанії тестують широкий спектр інноваційних розробок, які дозволять автомобілям спілкуватися один з одним і з дорожньою інфраструктурою міст. В Jaguar Land Rover підкреслили, що випробування повинні показати, наскільки автономні автомобілі зможуть відтворювати реальну поведінку і справжні реакції людини під час водіння.

«Тестування автономних автомобілів на громадських дорогах – важливий досвід для компанії, так як повний комплекс реальних дорожніх умов дозволить нам зробити автономні поїздки більш безпечними в майбутньому. Використання даних з численних сенсорів і їх аналіз допомагає нам отримувати необхідні знання для впровадження автономних технологій », – пояснив виконавчий директор по розробці продуктів Jaguar Land Rover Нік Роджерс.

Раніше компанія Jaguar Land Rover продемонструвала можливості свого першого автономного позашляховика на полігоні компанії HORIBA MIRA в місті Нанітон (Великобританія). Безпілотна система четвертого рівня була встановлена ??на Range Rover Sport, за допомогою автономної технології машина може самостійно їздити по дорогах, але в салоні повинен обов’язково знаходитися водій.

Система включає в себе новітні лідари, камери і ультразвукові датчики. Технологія сканує поверхню перед автомобілем і аналізує цю інформацію для оптимальної їзди. Автомобіль без допомоги водія може розгортатися на перехрестях з круговим рухом, розрізняти знаки і реагувати на сигнали світлофорів.

В Jaguar Land Rover розраховують, що подібна технологія допоможе в боротьбі з пробками і значно збільшить безпеку на дорогах. Мережеві технології дозволять автомобілям майбутнього взаємодіяти між собою, а також з дорожньою інфраструктурою.

Крім цього, компанія розраховує оснастити свої машини автономною системою для їзди по бездоріжжю. Наприклад, технологія дозволить помічати різні бар’єри. Функція Off – Road Connected Convoy, у свою чергу, допоможе позашляховику, що їде попереду, ділитися інформацією про дорогу і оптимальні налаштування з іншими машинами, що рухаються конвоєм.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook