Автоновини

Краще, ніж Тесла: український винахід б’є світові рекорди

Фото: DelFast

Цей велосипед, розроблений в Україні, може подорожувати далі, ніж Tesla Model 3.

Як з’явився Delfast-байк

Компанія Delfast запустилася ще в 2014 році як сервіс кур’єрської доставки негабаритних вантажів за годину. Ідея була в тому, щоб не тільки надати інтернет-магазинам можливість задовольнити самих нетерплячих покупців, але зробити це так, щоб екологія не страждала. Електробайкі, як транспорт для кур’єрів, були ідеальним варіантом – маневрені, економічні і не забруднюють навколишнє середовище.

Спочатку в Delfast використовували китайські електробайкі, але з часом команда збирати їх самостійно.

«До байку ми прийшли досить просто – ми всього-лише робили відмінний байк для себе, для своїх кур’єрів. І в якийсь момент побачили, що зробили продукт, який не соромно показати на світовому ринку », – розповідає співзасновник DelFast Данило Тонкопій.

Перша версія могла розганятися до 95 км / год і проїжджала на одному заряді повних 60 км. До жовтня 2016 роки команда домоглася дальності в 120 км без підзарядки при середній швидкості 40-42 км / год і запустила продажу даної моделі за ціною $ 2100 за байк в базовій комплектації.

Остання модель електробайка Delfast Prime model здатна проїхати рекордні 380 км на одному заряді із середньою швидкістю 45 км / год або максимальної 55 км / год. Також модельний ряд розширили моделями Top, який можна розігнати до 80 км / год, і Lite – з полегшеною рамою і відносно низькою ціною.

Збирають байки в Києві – по можливості з українських комплектуючих. «Все що можна взяти українське – беремо», – стверджує Данило. Основа велосипеда – рама, українська. Вона розроблена, спроектована і проводиться в Тернополі. Також використовуються вітчизняні дроти, перемикачі та інші дрібні деталі. Однак батареї на електробайк Delfast стоять американські, а мотори – китайські.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook