Авто на єврономерах Автоновини

Аваков пояснив, чому поліцейські зупиняють автомобілі на «Єврономерах»

Фото: УНІАН

В ефірі одного з телеканалів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив необхідність контролю автомобілів на «єврономерах». За словами міністра, це необхідність в умовах країни, де йде війна.

«Як міністр МВС я зобов’язаний гарантувати безпеку, тому я і кажу, що більший контроль дасть більшу безпеку, але я виступаю за те, щоб права людей не порушували», – заявив Аваков.

Він підкреслив, що проблема автомобілів з іноземною реєстрацією вимагає негайного законодавчого врегулювання. На думку Арсена Авакова, це питання має вирішиться «не в бік жорсткої фіскальної політики», але також не в бік «завезення в країну мотлоху».

Міністр каже, що в ситуації, коли фіскальні органи тиснуть з одного боку, а громадськість з іншого, необхідно знайти баланс. Аваков також нагадав, що коли транспортний засіб в’їжджає в Україну тимчасово, то не реєструється в базі даних.

Так, за словами глави МВС, якщо іноземець їде з однієї країни в іншу і проїжджає через Україну, перебуваючи в нашій країні 5-6 годин, то йому немає необхідності реєструватися в постійній базі даних. Однак зовсім інша справа, коли людина їздить на іноземних номерах в Україні впродовж кількох місяців, а потім приїжджає і блокує дороги перед Радою.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook