Автоновини

Lamborghini випустила «суперкар третього тисячоліття»

Фото: Lamborghini

Італійська марка представила прототип Terzo Millenio, покликаний дати уявлення про майбутні автомобілі Lamborghini.

Компанія Lamborghini представила концепт-кар Terzo Millenio, що в перекладі з італійської перекладається як «Третє Тисячоліття». Прототип покликаний дати уявлення про те, які технології можуть бути використані на автомобілях Lamborghini в 2040 році.

Прем’єра Terzo Millenio відбулася на внутрішній конференції Массачусетського технологічного інституту, фахівці якого брали участь в розробці експериментального суперкара.

У кожному з чотирьох коліс автомобіля встановлено по одному потужному електромотору, віддача яких не уточнюється. Плюс до всього, конструкція Terzo Millenio передбачає використання суперконденсатора, а також системи рекуперації кінетичної енергії, яка буде забезпечувати автомобілю додаткову потужність.

Кузов новинки виконаний з карбону. При цьому автомобіль отримав спеціальну систему сенсорів, контролюючих цілісність конструкції. При виникненні пошкоджень електроніка дасть знати водієві про виявлений дефект. Крім цього, в карбонових панелях використаний спеціальний склад, здатний «самоісцеляти пошкодження».

Відмова від традиційної повнопривідної трансмісії дозволив інженерам створити практично ідеальний аеродинамічний кузов. Крім того, Terzo Millenio отримав спеціальну систему, яка імітує звучання атмосферного мотора V12.

Наступною новинкою компанії Lamborghini стане серійна версія кросовера Urus, яка дебютує до кінця нинішнього року. Спочатку модель буде пропонуватися з чотирилітровим твін-турбо двигуном V8 потужністю близько 650 к.с., а ближче до середини життєвого циклу у кросовера з’явиться версія з гібридною силовою установкою.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook