Автоновини

Гіперкар Koenigsegg став найшвидшим автомобілем в світі

Фото: Koenigsegg

Koenigsegg Agera RS зміг розігнатися на закритому шосе в пустелі Невади до 445 кілометрів на годину. Шведський гіперкар побив рекорд Bugatti Veyron Super Sport.

Гіперкар Koenigsegg Agera RS став найшвидшим серійним автомобілем у світі, розігнавшись до 444,6 км на годину. Про це повідомляється на Facebook-сторінці шведського автовиробника.

Заїзд був здійснений на тому ж самому автомобілі, який раніше встановив новий світовий рекорд по розгону до 400 км / год і подальшого гальмування. Гіперкаром знову керував тест-пілот шведської марки Ніклас Лілья.

Рекордний заїзд відбувся в американському штаті Невада на 18-кілометровому перекритому відрізку шосе між містами Лас-Вегас і Парампі. Koenigsegg Agera RS c опціональним пакетом 1MW оснащений п’ятилітровим твін-турбо двигуном V8, що розвиває 1360 к.с. і 1370 Нм крутного моменту.

При першій спробі гіперкар зміг розігнатися до 457 км / год, а під час другої спроби була зафіксована швидкість в 436,1 км на годину. Таким чином, середній показник автомобіля склав 444,6 км на годину. Agera RS відняла рекорд у 1200-потужного Bugatti Veyron Super Sport, який в 2010 році розігнався до 431 км на годину.

Проте, на даний момент на звання найшвидшого в світі серійного автомобіля, так само претендує купе Hennessey Venom GT F5, прем’єра якого відбулася на тюнінг-фестивалі SEMA в Лас-Вегасі. Гіперкар оснащується 7,4-літровим твін-турбо мотором потужністю 1600 к. с., який працює спільно з семиступінчастим “роботом” з одним зчепленням. Hennessey Venom GT F5 здатний прискорюватися з місця до 300 км / год за 10 секунд, а його заявлена ??максимальна швидкість склала 484 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook