Автоновини Токіо-2017

Mazda показала прототип «трійки» нового покоління

Платформа концепт-кара Mazda Kai передбачає установку нових бензинових агрегатів сімейства SkyActive-X.

Компанія Mazda привезла на автосалон в Токіо концептуальний хетчбек Kai. Автомобіль створений для демонстрації дизайну Mazda3 нового покоління. Серійна версія машини дебютує через два роки, а в 2021 японці випустять гібридну модифікацію моделі з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі, передає наш кореспондент з Токіо.

Прототип виконаний відповідно до подальшого розвитку фірмового дизайнерського напрямку KODO. Новинка отримала розширені колісні арки, вузькі фари, дифузор і спортивну вихлопну систему з двома патрубками. Задня панель машини нагадує RX Vision.

Конструкція концепт-кара передбачає установку нових бензинових агрегатів сімейства SkyActive-X. Дані мотори стануть першими в світі масовими бензиновими двигунами внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення, а не від свічок. При цьому в двигунах SkyActive-X як і раніше застосують традиційні свічки запалювання, які будуть задіяні при високих навантаженнях.

У компанії розповіли, що в нових двигунах також застосують приводний нагнітач, завдяки якому крутний момент зросте на 10-30% в порівнянні з моторами сімейства SkyActive-G. Плюс до всього, майбутні агрегати стануть приблизно на 20-30% економічніше нинішніх двигунів аналогічного обсягу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook