Автоновини Токіо-2017

Електрокар Nissan Leaf перетворили на кросовер

Фото: Nissan

Новинка оснащується двома електромоторами, встановленими на кожній осі, і системою безпілотного керування. Сумарна потужність IMX становить 423 кінських сил, а запас ходу – 600 кілометрів.

Компанія Nissan представила на токійському мотор-шоу концептуальний кросовер під назвою IMX. Машина побудована на базі електрокара Leaf другого покоління і в майбутньому отримає серійну версію. Очікується, що в виробництво новинка відправиться впродовж двох років.

«Ми увійдемо в сегмент електричних кросоверів через кілька років», – підтвердив глава відділу планування Nissan Філіп Клейн.

Новинка оснащується двома електромоторами, встановленими на кожній осі. Сумарна потужність IMX становить 423 кінських сил. Запас ходу у кросовера дорівнює 600 кілометрам. За словами розробників, завдяки новій архітектурі, батареї вдалося розташувати під підлогою, що різко знизило центр ваги. Це позитивно вплинуло на керованість машини.

Також прототип отримав автономну систему Propilot. При її активації кермо забирається в приладову панель, а крісла водія може бути відкинуто для більш комфортної поїздки. Салон машини отримав обробку деревом і великий екран інформаційно-розважальної системи, яка здатна розпізнавати жести і стежити за станом водія.

Раніше повідомлялося, що новий позашляховик отримає назву Terra – саме таке найменування компанія Nissan зареєструвала в патентному офісі Малайзії. За попередніми даними, ціни на «зелений» вседорожник починатимуться приблизно від 45 тисяч доларів.

Компанія Nissan представила електрокар Leaf другого покоління на минулому автосалоні у Франкфурті. Новий електромобіль отримав фірмову систему напівавтоматичного управління ProPilot. До складу обладнання увійшов лазерний сканер, що визначає точну відстань між автомобілем та навколишніми об’єктами, а також система кругового огляду. Nissan Leaf другого покоління оснастили синхронним електромотором, що розвиває 110 кВт (150 к.с.) і 320 Нм крутного моменту. Запас ходу у новинки становить 378 кілометрів. Максимальна швидкість – 144 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook