Автоновини

В Австралії закрилися всі автомобільні заводи

До цього призвів ряд факторів, серед яких висока конкурентоспроможність ринку, сильний австралійський долар, а також прогнози про падіння обсягів виробництва автомобілів в регіоні.

В Австралії закрився останній завод з виробництва автомобілів. Їм стало підприємство компанії GM Holden, яке є підрозділом General Motors, в Алелаіде. Всього на підприємстві працювали 9000 чоловік, повідомляє ABC.

Останнім автомобілем, який зійшов з конвеєра заводу, став седан Holden VF Commodore червоного кольору. Раніше Ford також припинив виробництво у Австралії. Очікується, що компанія продовжить працювати в регіоні як імпортер і посередник.

«Рішення припинити виробництво в Австралії було прийнято під впливом ряду вкрай несприятливих для автомобільної індустрії факторів, які спостерігаються в цій країні. У цей список входять стабільно сильний австралійський долар, висока вартість виробництва, невеликий внутрішній ринок, який при цьому є, ймовірно, найбільш конкурентним і фрагментованим автомобільним ринком в світі », – раніше розповів тодішній генеральний директор General Motors Ден Акерсон.

Крім цього Toyota закрила свій австралійський завод в передмісті Мельбурна. Міністр промисловості штату Вікторія, Уейд Нунан заявив, що це «жахливо сумний день» для Австралії. Всього на підприємстві працювало близько 4000 тисяч чоловік.

До таких рішень призвів ряд факторів, серед яких висока конкурентоспроможність ринку, сильний австралійський долар, а також прогнози про падіння обсягів виробництва автомобілів в регіоні. За різними даними, близько 85% всіх машин, проданих в Австралії, імпортуються, в той час як автомобільне виробництво всередині країни скоротилося майже вдвічі за останні 30 років.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook