Автоновини

Керованість Ford Mustang поліпшили за допомогою скотча

Фото: Ford

Прототипу автомобіля заклеїли частину повітрозабірника в передньому бампері смугою клейкої стрічки. Це призвело до поліпшення керованості машини і внесення змін в конструкцію бампера.

Звичайної  клейкої стрічки виявилося досить, щоб поліпшити керованість прототипу Ford Mustang на високих швидкостях під час тестових випробувань. Як повідомляє прес-служба американського бренду, таке «низькобюджетне» рішення прийшло в голову інженеру з аеродинаміки американського бренду Джонатану Гешеку.

Під час випробувань прототипу, фахівець заклеїв частину повітрозабірника в передньому бампері смугою клейкої стрічки. За його розрахунками, це повинно було знизити підйомну силу, що діє на передню вісь автомобіля. В результаті серійна версія машини отримала зміни в конструкції бампера, так як очікування інженера підтвердилися.

Зміни в передній частині автомобіля включають нижчу фронтальну частину, збільшений передній спліттер, який підвищує притискну силу і допомагає утримувати передню частину притиснутою до дороги, а також аеродинамічний щиток на днище, що поліпшує проходження повітряного потоку під автомобілем. Це допомогло підвищити паливну економічність нового спорткара в порівнянні з моделлю нинішнього покоління, на деяких версіях – до 5,6%.

На минулому автосалоні у Франкфурті компанія Ford представила рестайлінгову версію купе і кабріолета Mustang для Європи. Топові версії машини оснастили модернізованим 5,0-літровим бензиновим двигуном V8. Потужність агрегату була збільшена з 418 до 450 кінських сил.

У моторну гамму також увійшла 2,3-літрова наддувна «четвірка» сімейства EcoBoost. Продуктивність цього двигуна навпаки знизили з 317 до 290 сил. При цьому в компанії підкреслили: що зменшення потужності негативно не позначилося на динаміці автомобіля.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook