Автоновини

Багато не видасться: ЗАЗ виробляє три автомобілі на годину

Виробничі потужності найбільшого вітчизняного виробника легкових авто, Запорізького автомобілебудівного заводу (ЗАЗ) задіяні всього на 10-15%. Це наслідок скорочення обсягів українського авторинку. Про це повідомив голова правління «ЗАЗ» Микола Євдокименко.

За його словами, на даний момент конвеєр заводу виробляє три автомобілі на годину, між тим до 2013 року з конвеєра сходили 30 машини в годину. Євдокименко також зазначив, що з 2013 року кількість працівників підприємства скоротилася вдвічі.

«У 2013 році на ЗАЗ працювало 5 тисяч осіб, зараз працює 2,5 тисячі. Ми змушені були їх скорочувати, бо стояли перед вибором: або тримати 5 тисяч, або в такому варіанті як зараз – вести діяльність і працювати з невеликою рентабельністю », – пояснив керівник заводу.

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) – найбільше автомобілебудівне підприємство України з повномасштабним виробництвом автомобілів, комплектуючих, штампуванням, зварюванням, фарбуванням, складанням. Підприємство входить в корпорацію «УкрАВТО».

 

ДЖЕРЕЛО:  comments.ua
Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook