Автоновини

Мочанов про харківське ДТП: потрібно почати думати головою, і зробити безпеку на дорозі одним з пріоритетів

Автогонщик, волонтер і блогер Олексій Мочанов опублікував в Facebook документ, який, за його словами, є витягом з облікової бази порушень правил дорожнього руху (ПДР), 20-річної Олени Зайцевої, яка була за кермом Lexus, який збив людей на тротуарі в Харкові. Вона шість разів згадується в базі, стверджує автор публікації, який також прокоментував жахливе ДТП, яке сталося вчора ввечері.

Автогонщик згадав, що раніше категорично наполягав на тому, що відео, на якому відображені серйозні ДТП треба показувати по телебаченню не тільки в спеціально відведений час, а й спонтанно, навіть в перервах між таймами футбольних матчів.

Також Мочанов не залишив без уваги відео з камер спостереження в Харкові, які зняли момент ДТП.

Фото: Facebook

«Люди на відео – ні в чому не винні, здоров’я тим, хто вижив і вічна добра пам’ять / пухом земля загиблим на цьому перехресті автомобільної війни, яка за 27 незалежних років забрала більше СТА ТИСЯЧ життів і покалічила БІЛЬШЕ МІЛЬЙОНА чоловік !!!!!! Вчитайтеся. Вдумайтеся. 100.000 загиблих і 1.000.000 поранених. Порівняйте з цифрами втрат УРСР в ДРА і України в ОРДЛО. Прозрієте.

І співчувати-голосити – без толку. Взагалі. Все, що потрібно робити зараз, після – потрібно БУЛО робити тоді, до. Загиблим життя не повернеш. Рідним загиблих – теж. І здоров’я після ДТП вже ніколи не буде таким, як до. Факт.




Потрібна інспекція методик викладання у всіх наших автошколах, «на курсах водіння», де не вчать водити. А просто готують до здачі іспитів. Це не одне і те ж. Де мало хто мало кому мало що пояснює, розповідає і показує. Перш ніж отримати права – майбутній водій повинен протягом тижня кожен день по годині дивитися ролики з ДТП. Смертельними. Відвідувати лікарні швидкої допомоги. Палати з потерпілими в ДТП водіями, пасажирами, мотоциклістами, велосипедистами, пішоходами (до речі, велосипедистів і пішоходів це теж стосується, шастають безстрашно, як фазани на вітерцю).

Потрібно сертифікувати навчальні заклади. Прийняти іспити у викладачів і інструкторів, дати паспорта на майданчики підготовки та затвердити маршрути, навчальні плани, кількість годин навчальної їзди вночі, за містом, в дощ, ожеледь, сніг.

Заборонити тонування передніх вікон. Будь-яких. Лобове і два передніх бокових скла повинні бути прозорими, якщо це не урядовий кортеж з супроводом і охороною. Жорстко дерти за світло (неправильно включений, вимкнений або колгоспно встановлений, не тільки за ПсевдоКсенону з уламків Великої китайської стіни). Знизити швидкість в містах до 50 крім місць, де стоять дозволяють більшу швидкість знаки. Ці місця може визначати місцева влада за приписами інженерної служби ДАІ. А, немає вже ДАІ, розігнали. Ну тоді самі,
облизати палець, підняти вгору і навмання, за вітром.

Потрібно перестати грубіянити і заводитися з поліцейськими. Навіть якщо вони зупинили помилково, три рази поспіль або здаються упередженими. Може їм до вас попалися ще п’ять таких же у * банов- «дорожніх контролерів» зі смартфоном в пошуках передплатників і лайків (Ютюб це їм монетизує, а дурні які це га * але дивляться – дають пе *** ам заробляти гроші таким способом) .

Потерпимо. Я ніколи не бикував з ментами і їх спадкоємцями-понтами, і у мене в житті не було на дорозі проблем з правоохоронцями. А якщо були – то тільки з моєї вини і причини, виключно. Пара рідкісних винятків – не береться до уваги.




Потрібно заасфальтувати і розкреслити дороги, підсвітити і висвітлити їх, відокремити пішоходів від машин парканами і переходами «зверху-знизу», не в одній площині.

Потрібно не підвищувати штрафи, а стягувати їх з усіх, хто порушив. Без винятку. Потрібно повернути талони попереджень і нараховувати диференційовано бали. Є бали? Накопичив? Ідіот-тест, як в ФРН. Де дурнів теж вистачає. Але їх відстежують і усувають.

Потрібно обмежити доступ до автомобілів тим водіям, які не склали практичні іспити. І нехай продавці самі дбають, де будувати навчальні площадки і полігони. Це буде і в їх інтересах, і в інтересах тих, хто хоче собі купити супер-Порше, супер-Хонду, супер-БМВ або разновсяческое A-M-Ге …

Потрібно почати думати головою, і зробити безпеку на дорозі одним з пріоритетів. Державних. Приватних. Загальних. Тому що гине в аваріях і молодь, і пенсіонери, і герої АТО, і герої спорту, і анти-герої корупції та криміналітету, і святі, і грішники, і ті, хто сумнівається. І водії, 2,3,4,6,8-колісні, і пасажири, і пішоходи, і продавці алкоголю, і судді, які відпускають їх покупців з бухло-драйву. Задумайтесь.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook