Автоновини

Apple розпочала тести нової безпілотної системи

Фото: Macjshiggins

Виробник комп’ютерної техніки став 30-ю за рахунком компанією в списку випробувачів машин з автоматичним управлінням в Каліфорнії. Для тестів використовується кросовер Lexus RX.

Компанія Apple приступила до випробувань нової технології безпілотного керування автомобілем. Відповідний відеоролик опублікував у своєму Twitter підприємець Макалистер Хіггінс. Для тестів використовується кросовер Lexus RX. Випробування безпілотного автомобіля проходять на дорогах Каліфорнії.

Спеціальний пристрій, що дозволяє машині пересуватися автономно, встановлено на даху транспортного засобу. Блок містить в собі як мінімум 12 лидарів. Також на машині встановлені численні камери, датчики і радари. Бортовий комп’ютер у машини, швидше за все, захований в багажник.

Компанія Apple отримала офіційний дозвіл від американської влади на проведення випробувань безпілотників на громадських дорогах в середині квітня. Ліцензія на тести трьох машин, створених на базі кросоверів Lexus RX450h, була видана Департаментом автотранспорту Каліфорнії.

Виробник комп’ютерної техніки став 30-ю за рахунком компанією в списку випробувачів машин з автоматичним управлінням в Каліфорнії. Зокрема, в цьому штаті тести автономних автомобілів ведуть компанії Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Nissan, Tesla, Honda, а також Tesla і Google.


Раніше передбачалося, що Apple розробить власний автомобіль з електричною силовою установкою і системами автономного управління. Передбачалося, що електрокар, відомий під кодовою назвою Titan, з’явиться між 2019 і 2021 роком.

Однак восени 2016 року агентство Bloomberg повідомило, що керівництво Apple прийняло рішення відмовитися від створення власного автомобіля. Замість цього американці мають намір сконцентруватися на розробці автопілота, який планується продавати автомобільним компаніям.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook