Автоновини

ЗАЗ електрокари: автозавод випустить сотню електричних ZAZ Lanos

АвтоЗАЗ може випустити партію електромобілів. Як вдалося з’ясувати на Запорізькому автозаводі, вже є і замовник електрокарів – «Укрпошта».

«Укрпошта» в експериментальному режимі експлуатувала електромобіль ЗАЗ Ланос Електро і керівництво компанії задоволене результатами тестів. Тепер в «Укрпошті» виявили бажання придбати сотню електричних пікапів ЗАЗ.

Однак у вільний продаж електромобіль Ланос поки не надійде через високу собівартість. На ЗАЗі підрахували, що випускати його вигідно, якщо вартість 1 кВт ? год ємності батареї складе 200 доларів, а зараз вона на рівні $ 300.

Представники АвтоЗАЗ вважають, що врятувати ситуацію допомогла б державна підтримка галузі. Зараз заводу непросто: через складну ситуацію в країні продажі авто різко впали, та й масштаби експорту зменшилися. Керівництво в цій ситуації намагається мінімізувати витрати на виробництво.

Як приклад держпідтримки на ЗАЗі наводять Словаччину, де автомобільна галузь процвітає. Там автовиробникам компенсують 70% вкладень в заводи і доплачують за робочі місця. В Україні ж навіть обладнання для автопідприємств не звільнені від ПДВ.

 

ДЖЕРЕЛО:  autocentre.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook