Авто на єврономерах Автоновини

Оголошено перспективи легалізації авто на «єврономерах»

Незважаючи на висловлені власниками автомобілів на іноземних номерах побажань, законопроекта про легалізацію подібних машин чекати не варто.

Замість прийняття спеціального закону, який дозволив би надати пільги на розмитнення і нарахування акцизного збору для масово ввезених до нас машин на іноземній реєстрації, український парламент має намір впровадити власне рішення щодо виходу з ситуації, що склалася.

Особливості висунутого комітетом з питань податкової та міграційної політики пропозиції озвучила в рамках свого інтерв’ю Ніна Южаніна. За її словами, ідеологія законопроекту не зазнала істотних змін з моменту його обговорення з громадськими активістами. У цій ситуації в суспільстві зріють різні очікування з приводу рішення влади для виходу з ситуації, що склалася. Для вирішення виникаючих питань Южаніна має намір організувати зустріч керівників з законодавчої і виконавчої гілок влади, щоб остаточно затвердити концепцію майбутнього законопроекту, яка, що примітно, буде відрізнятися від запропонованої раніше.

При цьому наголошується, що акція не повинна мати на меті легалізування транспорту українців, які скористалися прогалинами в митному законодавстві, зокрема, придбавши машину в режимі тимчасового ввезення або транзиту для псевдолегальної її експлуатації в Україні. При цьому за мету законодавці ставлять встановлення такої величини мита, щоб кожен українець сміг скористатися своїм правом і легально обзавестися уживаної іномаркою з Європи. Зокрема, положення нового закону повинні будуть враховувати і вік автомобіля шляхом застосування спеціальних коефіцієнтів.

 

ДЖЕРЕЛО:  autotheme.info

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook