Автоновини

Колишні працівники заводу Tesla поскаржилися на расову дискримінацію

На виробника електрокарів подали в суд у зв’язку з регулярними утисками за расовою ознакою на головному підприємстві Tesla в Каліфорнії.

Три колишні співробітники підприємства компанії Tesla Motors у Фрімонті поскаржилися на расову дискримінацію, яку вони відчували на собі під час роботи на заводі. Відповідний позов проти виробника електрокарів і трьох кадрових агентств був поданий в один з вищих судів Каліфорнії. Про це пише Mercury News.

Всі троє позивачів є афроамериканцями. За їх словами, вони були дуже «натхнені», коли стали співробітниками «інноваційної компанії, яка зробила революцію в автомобілебудуванні». Однак в реальності їм довелося зіткнутися з щоденними приниженнями і образами на расовому ґрунті, які вони чули як від рядових співробітників, так і від керівного персоналу.

Позивачі зазначили, що те, що відбувається на заводі нагадувало часи «Законів Джима Кроу» – неофіційна назва зводу законів про расову сегрегацію в деяких американських штатах з 1890 по 1964 рік. Наприклад, один з позивачів на ім’я Оуен Діаз поскаржився, що колеги регулярно малювали на нього образливі карикатури, а також пропонували йому «забиратися назад в Африку». При цьому вище керівництво ніяк не реагувало на такі дії і не намагалося припинити їх.

Представники Tesla, в свою чергу, відзначили, що в компанії працює близько 33 тис. чоловік, тому не дивно, що серед них відбуваються конфлікти. Керівництво робить все можливе, щоб знизити їх кількість, проте повністю виключити їх «просто неможливо».

Навесні британське видання The Guardian опублікувало статтю, в якій працівники підприємства Tesla у Фрімонті повідомили про дуже важки умови праці на заводі. За словами співрозмовників видання, швидка допомога викликалася на завод не менше 100 разів, починаючи з 2014 року. Найбільш частою причиною приїзду медиків були непритомність, епілептичні припадки, порушення дихання і болі в грудях. Крім того, «сотні» працівників отримали травми різного ступеня тяжкості на виробництві, деякі з яких призвели до інвалідності.

У жовтні стало відомо, що керівництво Tesla прийняло рішення звільнити кілька сотень своїх співробітників. Скорочення торкнулося інженерів, менеджерів, продавців і співробітників заводів. Ще не відомо, чи пов’язані скорочення з фінансовими або виробничими проблемами. Раніше повідомлялося про зрив плану випуску Model 3. Tesla змогла зібрати лише 260 машин, хоча очікувалося, що з конвеєра зійде 1,5 тисячі автомобілів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook