Статті Цікаво

ЗАЗ-1106: макет Запорожця майбутнього

Перспективних проектів на Запорізькому автомобільному заводі «Комунар» за всю його історію існування було безліч. Правда тільки лише мала їх частка досягла хоча б стадії прототипу. Але, тим не менше, вітчизняні інженери, конструктори і дизайнери часом виробляли досить оригінальні, випереджаючи свій час, макети нових моделей автомобілів, одним з яких є ЗАЗ-1106.

Макет автомобіля був створений в кінці 80-х років минулого століття, причому не на самому заводі, а в управлінні головного конструктора (УГК). Традиційно всі «лепілось» на базі вже існуючої моделі – ЗАЗ-1102 «Таврія». До речі багато хто потім вважав, що після не зовсім вдалого серійного старту самої «Таврії»,  1106 була свого роду спробою реабілітації заводу перед своїми потенційними покупцями. Правда це чи ні, достеменно невідомо.

Так чи інакше, але в образі ЗАЗ-1106 інженери та конструктори ЗАЗу бачили свій «Запорожець» майбутнього. Пластиліновий повнорозмірний макет навіть встигли представити на автомобільній виставці «Автодизайн» в 1988 році.

Що стосується долі цього вельми перспективного проекту, то вона була точно така ж, як і у інших розробок, так і залишилися на стадії макета. Грошей у заводу в 90-і роки на розробку і впровадження нових моделей не було. Доводилося зводити кінці з кінцями, випускаючи «Таврії» і їх модифікації, які вже стояли на конвеєрі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook