Автоновини

Перший український суперкар за 700 тисяч євро колесить по Латвії

Учора, 12 жовтня, на латвійській автозаправці було помічено перший український суперкар, повідомляє Tsn.

Один з відвідувачів заправки побачив цікавий автомобіль та припустив, що це Lada Raven. Але, скоріш за все, це був перший українській автокар Himera Q.

Справа в тому, що Himera Q часто ідентифікують з Lada Raven, оскільки дизайнер у них один – Дмитро Лазарєв. В 2014 року він подав на конкурс нових авто Lada свій ескіз, діставший назву Lada Raven. Модель отримала широкий резонанс у світі та саме так її запам`ятали. Згодом Лазарєв відкликав малюнки, якими зацікавилися українські бізнесмени. Та після низки складнощів, пов`язаних з фінансовою стороною, було розпочато розробку автомобіля, а його зовнішність трохи змінено.

Прототип Himera Q було вперше представлено в Україні в червні. Зовнішність «Химери» вийшла досить-таки ефектною. Автомобіль невловимо схожий на суперкари Pagani і Bugatti. Що стосується технічної начинки, то Himera Q є відразу в двох іпостасях: з бензиновим мотором V12 і електричною силовою установкою. Характеристики першої невідомі, а друга складається з чотирьох електромоторів.

І в тому, і в іншому випадку потужність силової установки досягає  1000 кінських сил, що дозволяє «Химері» катапультуватися з місця до 100 км / год не більше ніж за три секунди. Максимальна швидкість поки не повідомляється, зате, за словами українців, два ходові прототипу Himera Q вже проходять випробування на закритому гоночному треку в Іспанії. Один з них – як раз з двигуном V12, а інший – з електричною силовою установкою.

Випускається український суперкар на одному з європейських заводів, хоча розробники не заперечують можливість виробництва «Химери» і на Україні – якщо, звичайно, це стане доцільним і можливим в принципі. Про терміни серійного виробництва Himera Q поки говорити рано, а ось його вартість 700 тисяч євро!

А ось що робив вражаючий суперкар у латвійському селі поки не зрозуміло.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook