Авто на єврономерах Автоновини

Авто на єврономерах: активісти вказали на нову корупційну схему

Фото: Unian

Народні депутати підготували законопроект про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. Як повідомила голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, концепція законопроекту дещо відрізняється від тієї, яку обговорювали з активістами, які виступають за легалізацію авто з єврономерами.

Чи здатний цей законопроект знизити градус напруги між власниками авто з іноземною реєстрацією і представниками влади, пояснив голова громадської організації “Авто Євро Сила” Олег Ярошевич.

«Южаніна вийшла до прямого ефіру на якомусь із телеканалів і оголосила, що вона вже зробила законопроект разом із фахівцями, з її комітетом, тощо. Повірте, цього законопроекту ще ніхто не бачив. Я вважаю, що це все такий політичний хід самої Южаніної для того, щоб збити градус напруги, який відбувається на сьогоднішній день у активістів і в самих людей по відношенню до цього питання, невирішеного питання. Тому що напередодні — 14 та 17 число, і такою заявою, яку вона сказала, це просто саме звичайне, я думаю, це такий маркетинговий хід самого депутата ВР, тому що відповідальність цих людей перед натовпом, який буде зібрано перед ВР, і будуть задаватися питання, чому вони не виконують свої функціональні обов’язки, а все-таки отримують зарплату, я думаю, що це все-таки її професійний щит.

І  підміна фактів самою Южаніною, тому що я вважаю, що все-таки закон, який вони зараз приготували, це просто зміна всього — від діючого закону Горварда, який на сьогоднішній день діє, за зниженими тарифами розмитнити транспортні засоби. Нічого вони нового не придумали. Вони зняли всього-на-всього обмеження Євро-5 і дозволять завезти або узаконити автомобілі до євростандарту Євро-3, і знизять акциз, який введено на розмитення товарів, а саме, транспорту. До речі, хочу сказати, що акциз може бути застосований до товарів нових, а не до вживаних. Тому що вживані товари і обмеження акцизами — це було зроблено штучно для підтримки українського автопрому. Його зараз, на жаль, в Україні немає, і акциз має бути знятий повністю.




Це має бути однозначно, і законопроект, який ми готуємо, законопроект абсолютно, категорично відрізняється від того законопроекту, який підготувати Южаніна. Ми надаємо декілька варіантів розвитку подій чи законопроектів європейських — Литви, Білорусі, Молдови, там, де є константа. Константа — це означає, що не буде корупційної схеми. Южаніна заявила, що вона хоче розділяти функціонал роками, підняти тарифи до розмитнення, завдяки тому, що є і старіші, і новіші машини. А я можу сказати однозначно, що це нова корупційна схема, де чиновники будуть користатися можливістю заробляти на цьому. Тому що в будь-якому випадку будь-яке оцінення на митниці буде сприйнято тільки корупційною схемою», – підсумував Олег Ярошевич.

Нагадаємо, у вересні комітет з питань податкової та митної політики разом з представниками громадськості, спільно підготував меморандум щодо розв’язання проблеми власників нерозмитнених автомобілів з іноземними номерами. Він включає в себе зобов’язання як зі сторони автомобілістів, так і зі сторони держави.

Нагадаємо, учасники акції протесту біля ВР вимагали відміну штрафів за автомобілі з єврономерами та прийняття прозорого закону. Організатори акції протесту звернулися до влади з вимогою, щоб до них на акцію протесту вийшов представник президента, АП, чи Кабміну. Водії машин на єврономерах вимагали від влади зміни митних правил.

До речі, за даними Державної фіскальної служби, в Україні знаходиться понад 62 тисяч автомобілів на іноземних номерах.

 

ДЖЕРЕЛО:  narodna-pravda.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook