Автоновини

У Каліфорнії дозволять тести автономних машин без водіїв

Фото: Waymo.com

В середині наступного року на громадські дороги Каліфорнії вийдуть автопілотовані автомобілі без керма, педалей і водіїв-випробувачів в салоні.

У Каліфорнії дозволять проводити тести машин з автоматичним управлінням, у яких не буде керма, педалей, зовнішніх дзеркал і водіїв-операторів в салоні. Після 15-денних публічних слухань відповідні поправки до законодавства подали на розгляд уряду штату. За попередніми даними, вони повинні вступити в силу в середині наступного року, повідомляє The Verge.

На даний момент каліфорнійські громадські дороги є найбільшим майданчиком, де проводяться тести безпілотних машин. Свої системи автоматичного управління випробовують 42 компанії, на балансі у яких офіційно зареєстровані близько 285 автономних автомобілів.

Нові правила істотно відрізняються від оригінального зведення вимог до випробувань беспилотників, запропонованих в 2015 році. У одній з основних умов, прописаних в колишньому документі, відзначалося, що за кермом машини з автопілотом завжди повинен знаходитися водій-випробувач, який у будь-який момент має бути готовий узяти управління на себе.

На даний момент автомобілі без зовнішніх органів управління є у компанії Waymo (проект Google). Перші прототипи безпілотника Firefly дебютували в 2014 році. Відмінною рисою цих електричних транспортних засобів стала відсутність керма, а також педалей гальма і акселератора – за пересування автомобілів повністю відповідав штучний інтелект.

Однак на початку літа нинішнього року стало відомо, що Waymo виведе з експлуатації тестовий автопарк Firefly. У компанії збираються сконцентруватися на створенні безпілотників на базі автомобілів масового виробництва.

Нагадаємо, раніше Automotive повідомляв, що Renault, Nissan і Mitsubishi зосередяться на електрокарах і автопілоті.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook