Автоновини

Легендарний кросовер Запорожец: ЗАЗ-965 в новому виконанні

Запорізька студія дизайну Askaniadesign Carstyling Studio виклала свою версію для переробки легендарного Запорожця ЗАЗ-965.

На думку дизайнерів, якби автомобільний концерн ЗАЗ зважився на випуск нової моделі Запорожця, він став би кросовером В-класу. Скільки анекдотів і смішних історій було складено на тему легендарного українського легкового автомобіля – Запорожця.

Як бідний «горбатий» тільки не називали і як з нього не сміялися в дитинстві, але тільки незабаром з’ясовувалося, що українська «позашляхова» малолітражка була мало не гордістю всього Совка: маленький, дивний, трохи дивакуватий і потворний в порівнянні з тією ж «Волгою».

Запорожець, єдиний серед усіх радянських автомобілів, міг легко проїжджати через піщані і грязьові ділянки, де просто тонув будь-який «Москвич» або «Волга». Але в ті часи поняття «кросовер» ще не було, але саме ЗАЗ-965 таким і був. За сучасними мірками, Запорожець ЗАЗ-965 являє собою яскраво виражений кросовер В-класу.

Зверніть увагу на оригінальний зовнішній вигляд, попри те, що можна розрізнити деякі деталі з інших автомобілів, вони йому тільки йдуть: корма нагадує Nissan Juke, бічні дзеркала узяті від Mini, а скло – вилите Range Rover Evoque. І при усій цій схожості, в ньому легко розрізнити риси оригінального ЗАЗ- 965.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook