Автоновини

Nvidia розробила комп’ютер для безпілотних таксі

Фото: Nvidia

Система отримала назву Pegasus і повинна допомогти в створенні безпілотних машин п’ятого рівня автономності. У таких транспортних засобів буде відсутній кермо, педалі і дзеркала.

Компанія Nvidia, яка є одним з найбільших розробників графічних прискорювачів і процесорів представила свій комп’ютер зі штучним інтелектом. Як повідомляє прес-служба фірми, ця технологія призначається для повністю автономних роботизованих таксі.

Система отримала назву Pegasus і повинна допомогти в створенні безпілотних машин п’ятого рівня автономності. У таких транспортних засобів буде відсутній кермо, педалі і дзеркала. Інтер’єр машини виконають в стилі будинку або офісу.

За даними розробників, платформа Nvidia DRIVE PX Pegasus зможе забезпечувати понад 320 трлн операцій за секунду, що дає в 10 разів більше продуктивності від  її попередниці. Система включає в себе 360-градусні камери високої роздільної здатності та лідари.

На фото: Nvidia DRIVE PX Pegasus

У прес-службі Nvidia пояснили, що на платформі встановлено два новітніх SOC процесора з графічними ядрами на базі архітектури Volta, а також два графічних процесора нового покоління, призначених для прискорення завдань глибокого навчання і комп’ютерного зору. Ця система забезпечить величезні обчислювальні можливості для повністю автономних автомобілів в комп’ютері розміром з номерний знак.

«Незліченні життя будуть врятовані завдяки тому, що машини ніколи не втомлюються і не відволікаються, і це дозволить підвищити безпеку на дорозі, зменшити пробки і звільнити величезні території, відведені зараз під парковки», – йдеться в повідомленні компанії.

Раніше стало відомо, що компанія Toyota об’єднається з Nvidia для створення нового автомобіля з безпілотної системою управління. Нова технологія буде базуватися на комп’ютерній платформі Nvidia Drive PX AI. Завдяки їй система зможе навчатися, а також розпізнавати і обробляти практично нескінченну кількість сценаріїв, які зустрічаються водієві на шляху.

Крім цього Nvidia допоможе Volvo в розробці автономної машини. Також в проекті візьме участь фірма Autoliv, що займається системами безпеки. Очікується, що перший повністю безпілотний автомобіль Volvo представлять в 2021 році. До цього системи штучного інтелекту Nvidia знайдуть застосування напівавтономним транспортним засобам шведського бренду.

Раніше стало відомо, що Samsung отримав дозвіл на тести безпілотників в Каліфорнії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook